Uğur Mumcu Kavşağı yapım çalışmaları esnasında Kapuz ve Kilimli dolmuş duraklarının bulunduğu alan içinde düzenleme yapılacak olması gerekçesiyle dolmuş durakları alanı boşaltıldı. Alan içindeki dolmuşlar ise 3 gün boyunca kendilerine tahsi edilen başka alanlarda yolcu indirip bindirecekler.

Kapuz ve İnağzı dolmuşları artık Ulu Cami'nin karşı caddesinden kalkarken Kilimli dolmuşları ise Ulusoy yazıhanesinin karşısından kalkacaklar.

Üç gün boyunca dolmuş saatleri durak içi yapım çalışmaları tamamlanıncaya kadar tahsis edilen alanlardan yolcu indirip bindirme başladılar.

Ancak dolmuş sürücüleri ise buna adeta isyan ederek, “Yeter artık, daha ne kadar devam edecek çile. Yolcular dolmuşların artık nereden kalktığını dahi bilmiyorlar. En azından köprü üstünden bir nokta bize tahsis edilebilirdi” şeklinde düşüncelerini belirtiler.

Zonguldak Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Osman Bahar’da, Belediyenin kimseye sormadan hareket ettiğini, Türkiye Taşkömürü Kurumu ile Şoförler Odası arasında 2.7 milyon liralık bir anlaşma olduğunu belirtti. Bahar, “Biz eskisi gibi araçların kalkışının eski şekilde olmasını talep ediyoruz. Dolmuş durakları içinin dizaynının bizim taleplerimize göre yeniden yapılmasını istiyoruz. Belediye bizi kaale bile almıyor. Peki biz kime soracağız? Sayın Valimize sesleniyoruz. Valimiz bize sahip çıksın” dedi.

Bahar son olarak, siyasilere seslenerek, “yerel seçimler kapıda ve bizden kimse oy istemesin. Hiç bir aday ve siyasi parti temsilcisi artık kapımıza gelmesin” dedi.

(HABER-ERCAN DEMİR)


Editör: Haber Merkezi