Zonguldak Belediye Meclisinde önemli kararlar alındı.

Zonguldak Belediye Meclisi'nin Eylül ayı ikinci birleşimi Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan'ın başkanlığında gerçekleştirildi.
Zonguldak Belediye Meclisi'nin Eylül ayı birinci birleşiminde komisyonlara havale edilen maddeler ikinci birleşimi de görüşülerek karara bağlandı.


SELİM ALAN'A MECLİSTEN TAM YETKİ..

Mecliste Türkcell Süperonline İleşitim Hizmetleri A.Ş. tarafından şehirde yapılacak olan çalışmalarda; Belediyeye ödeyeceği kazı metre tl fiyatın belirlenmesi, tahrip olan yerlerin ilgili şirkete bedelsiz yaptırılması; bu konularda yazışma, sözleşme yapılabilmesi ve tüm bu hususlarla ilgili olarak da Belediye Başkanına yetki verilmesi talebi hakkındaki Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu oy birliği ile kabul edildi.


ZONGULDAK SPORA OTOBÜS KİRALANACAK..

Mecliste sosyal, kültürel ve sportif etkinliklerde, şehrimizin temsili hususu da göz önünde bulundurularak, şehir içi ve şehir dışı katılımın ve ulaşımın sağlanması amacıyla, Belediyenin ve Belediyeye yapılabilecek taleplerin karşılanması maksadıyla; en az 43 koltuk kapasiteli bir otobüsün kiralama yöntemiyle temini ve bu konularda yazışma, sözleşme yapılabilmesi ve tüm bu hususlarla ilgili olarak da Belediye Başkanına yetki verilmesi talebi hakkındaki Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu. Oy birliği ile kabul edildi.

CHP'Lİ ÜYELER RED OYU VERDİ..
Ontemmuz Mahallesi sınırları içerisinde yer alan 169 Ada, 26 Parsel sayılı taşınmazda bulunan Belediyeye ait 466231/516231 hissenin Çevre ve Şehircilik Bakanlığına devrinin yapılması ve devir işlemleri için Belediye Başkanına yetki verilmesi talebi hakkındaki Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu öecliste oy çokluğu ile  kabul edildi CHP'li meclis üyeleri red oyu verdi.


TMMOB MİMARLAR ODASI ANKARA ŞUBESİ ZONGULDAK TEMSİLCİLİĞİ'NİN YAPTIĞI İTİRAZ REDDEDİLDİ

Meclis birinci oturumunda imar komisyonuna havale edilen; 
Zonguldak İli, Merkez İlçesi, Çınartepe Mahallesi, 1636 ada 1 parsel sayılı taşınmaza ilişkin Zonguldak Belediye Meclisinin 03.06.2021 gün ve 84 sayılı kararıyla onaylanan 1/1.000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliğine, TMMOB Mimarlar Odası, Ankara Şubesi, Zonguldak Temsilciliği tarafından yapılan itiraz komisyonda reddedildi ve ikinci oturumunda oy çokluğu ile kabul edildi.


MUHALEFET MAKZON PROJESİNE ŞERH KOYDU  ANCAK AK PARTİ VE MHP'NİN DESTEĞİYLE MECLİSTE OY ÇOKLUĞU İLE KABUL EDİLDİ..

Mecliste İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün 20.08.2021 tarih ve 19115 sayılı,  Zonguldak İli, Merkez İlçesi, Asma ve Çınartepe Mahalleleri sınırları içerisinde, Zonguldak Küçük Sanayi Sitesi planlanmasına yönelik çizilen 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği teklifi hakkındaki İmar Komisyonu Raporu görüşüldü. Görüşmelerde  muhalefet şehri okundu. Ve madde AK Parti ve MHP'li üyeler in desteği ile mecliste oy çokluğu ile kabul edildi.

Aynı projenin Zonguldak Küçük Sanayi Sitesi planlanmasına yönelik çizilen 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği teklifi hakkındaki İmar Komisyonu Raporu görüşmelerinde de aynı şehri maddesi okunmak istendi ancak aynısı olduğu için mecliste okundu olarak kabul edildi ve madde oy çokluğu ile kabul edildi.

FUAR PİKNİK VE EĞLENCE ALANI AMAÇLI NAZIM İMAR PLANI OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

Mecliste son olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca; Zonguldak ili, Merkez ilçesi, kıyı kenar çizgisinin deniz tarafında kalan alan ile Zonguldak Merkez ve Kilimli İlçeleri İlave ve Revizyon İmar Planının bazı bölümleri ile bu planın kara tarafında kalan alanda “ Fuar Piknik ve Eğlence Alanı” amaçlı 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ilave ve değişikliği ile 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı ilave ve değişikliği teklifi ile ilgili kurum görüşünün bildirilmesi talebi hakkındaki İmar Komisyonu Raporu oy birliği ile kabul edildi.

MECLİS 1 EKİM'DE TOPLANACAK

Zonguldak Belediye Meclisi'nin ekim ayı meclis toplantısının 1 Ekim'de toplanılması kararı verilerek birleşim sona erdi.
(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi