Zonguldak'ta, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 96.Yıldönümü törenle kutlandı.

Kutlamalar Atatürk Anıtı’nda düzenlenen çelenk koyma töreni ile başladı.

Törene,  Vali Ahmet Çınar'ın yanı sıra Ak Parti Zonguldak Milletvekilleri Polat Türkmen, Ahmet Çolakoğlu, Hamdi Uçar, CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, Deniz Yavuzyılmaz, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Garnizon Komutanı Ayhan Kafalı, Zonguldak İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, Ak Parti İl Başkanı Zeki Tosun, CHP İl Başkanı Hakkı Güney, MHP İl Başkanı Metin Soydaş, İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı Serhat Yıldırım, sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasının ardından Valilik, Belediye ve Garnizon Komutanlığı çelenkleri Atatürk Anıtı’na sunuldu.

VALİ TEBRİKLERİ KABUL ETTİ...

Ardından Valilik Makamında tebrik kabulü yapıldı.

Vali Ahmet Çınar, beraberinde Belediye Başkanı Muharem Akdemir ve Garnizon Komutanı Ayhan kafalı ile birlikte  protokolün tebriklerini kabul etti.

GEÇİT TÖRENİ YAPILDI, GARNİZON KOMUTANI KONUŞMA YAPTI

Gazipaşa Caddesi'ndeki tören saygı duruşu ve istiklal marşımızın okunmasıyla başladı. Ardından Zonguldak Garnizon komutanı Ayhan Kafalı, günü anlam ve önemine dair konuşma yaptı.

Kafalı konuşmasında şunları söyledi:

“Türk milletini yok etmeye ve Türk vatanını istilaya kalkışan, zamanın en güçlü devletlerine karşı kazanmış olduğumuz şanlı 30 Ağustos zaferimizin 96. yıldönümünü kutlamak üzere toplanmış bulunmaktayız. Türk tarihinin en görkemli zaferlerinden birisi olan 30 Ağustos zaferi;’ bağımsızlık’hedefine kitlenmiş bir ulusun, yokluk içinde olmasına rağmen, azim ve kararlılıkla, karşısındaki büyük gücü eriterek askeri açıdan ulaştığı en yüksek noktayı ifade etmektedir.

Muharebe meydanında bir destan yazarak tüm dünyanın gözlerini kamaştıran kahraman Türk Ordusu, bu zaferle tarihte yeni bir sayfa açarak Türk Kurtuluş Savaşı’nın öyküsünü, unutulmayacak eserler arasına sokmuştur.Öyle ki bu zaferin etkileri, bölgesel sınırları aşarak küresel bir nitelik kazanmış; başka devletlerin boyunduruğa altında ezilen diğer ulusların bağımsızlık mücadeleleri içinde ilham kaynağı olmuştur.bu sıradan bir mücadele değil; milli bağımsızlık mücadelesidir zulme, haksızlığa karşı bir direniş; mazlumun zalime karşı Şahlanışıdır. 

Her sayfasında ayrı bir destan yazılan Kurtuluş Savaşı’nın her günü belli bir gün, her zaferi milli bir bayram olarak kutlanmaya değer de önem taşımaktadır.Gazi Mustafa Kemal, Türk milletinin tarihinin en karanlık ve ümitsiz günlerini yaşadığı bir dönemde, milletin boynuna geçirilmek istenen esaretincini kırma inancıyla, 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkmış, 23 Nisan 1009 20 de Türkiye büyük millet Meclisi açarak Genç Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerini atmıştır. Tarihimizin en önemli dönüm noktalarından birisi olan bu büyük zafer, asil Türk milletinin onun kahraman ordusunun, ulu Önder Atatürk ve silah arkadaşlarının etrafında kenetlenerek, milli birlik ve beraberlik ruhu içerisinde muvaffak olduğu bir özgürlük mücadelesidir. Bu büyük sefer, aynı zamanda, Türk milletine çağdaşlaşma yolunu açan modern çağın Gerektirdiği siyasi, hukuki, ekonomik ve sosyal reformları gerçekleştiren Türk inkilabını başlatan bir kıvılcım olmuştur. Bu zaferi bizlere armağan eden, bu topraklar üzerinde özgürce yaşamamızı sağlayan başta ulu Önder Atatürk ve onun silah arkadaşları olmak üzere tüm aziz şehitlerimize ve kahraman gazilerimize minnet ve şükranlarımı sunuyoruz.30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri günümüz kutlu olsun.”

VALİ HALKIN VE KATILIMCILARIN BAYRAMINI KUTLADI...

Gazipaşa Caddesi'ndeki törende Vali Çınar ve Belediye Başkanı Akdemir, caddenin iki tarafında toplanan vatandaşların bayramını kutladı. 

Resmi geçit töreninde Türkiye Muharip Gaziler Derneği Zonguldak Şubesi üyeleri, Türkiye Taşkömürü Kurumu maden işçileri de yer aldı. Vatandaşlar, gaziler ile madencileri alkışladı. Geçit töreninde kurumların araçları da bulundu.

VATANDAŞ KUTLAMALARA İLGİ GÖSTERMEDİ...

Bu arada 30 Ağustos Zafer bayramı kutlamalarına az sayıda vatandaşın katılması da üzüntüyle karşılandı.

AHMET ÇINAR: "ZAFERİMİZ KUTLU OLSUN..."

Vali Ahmet Çınar yaptığı açıklamada, “Kutlu olsun zaferimiz, nice zaferler kazandı milletimiz. Cumhurbaşkanımız ne dedi, daha büyük zaferlerin içindeyiz. Tüm Dünya ülkemizin parlak geleceğini görerek engelleme saldırılarını başlattığı bir dönemde Cumhurbaşkanı çok güzel söyledi. Yeni büyük zaferlerin içindeyiz ama bu zaferler inşallah bir dinle, irfanla ve güzel diplomasilerle olur. Ama bedel ödemek gerekirse öder Milletimiz...” Dedi.

POLAT TÜRKMEN: "96 YIL EVVEL BİZE BUGÜNÜ VE BU VATANİ EMANET EDENLERİ SAYGIYLA HÜRMETLE VE RAHMETLE ANIYORUZ."

AK Parti Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen’de açıklamasında, “96 yıl evvel bize bugünü ve bu vatani emanet edenleri saygıyla hürmetle ve rahmetle anıyoruz. Onları geride bıraktıkları bu nesil inşallah ilelebet bu güzelliğin, bu vatanın kimseye bırakmadan ilelebet muhafaza edecektir. Güzel olan o zaferin bugün kutlamasını yapıyoruz nesiller olarak, hamdolsun ve şükürler olsun ve teşekkür ediyoruz. Atatürk’ü müze ve onun silah arkadaşlarına ve Türk milletimizi, herkesi tebrik ediyorum ve herkesin bu güzel gününü, 30 Ağustos zafer bayramını tebrik ediyorum. Herkese hayırlı olsun. Birliğimizi ve beraberliğimizi Cenab-ı Allah muhafaza eylesin.” Dedi.

ÜNAL DEMİRTAŞ: "GÜÇLÜ VE BÜYÜK BİR DEVLET OLABİLMENİZ İÇİN KENDİ EKONOMİNİZİ, KENDİ AYAKLARINIZIN ÜZERİNDE TUTABİLMEK İÇİN BİR DEFA BORÇLANMAMANIZ GEREKİYOR."

Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, mesajında şunları söyledi:

“30 Ağustos zaferi Türkiye Cumhuriyeti’nin temelinin atıldığı bir gündür. 96 yıl önce emperyalist güçler Osmanlı topraklarında yeniden filizlenen Türkiye cumhuriyeti topraklarında işgal etmişlerdir. Ulu Önder Mustafa kemal Atatürk ve İsmet İnönü ve silah arkadaşları olmak üzere büyük bir mücadele başlattı. Ve bu mücadele sonucunda 26 Ağustos’ta başlayan büyük Taarruz sonucunda 30 Ağustos’ta 1 zafer elde edildi. O dönemde dış güçler Türkiye’nin gelişmesini istemiyorlardı, ve Türkiye’yi işgal etmişlerdi. Yani 96 yıl geçmiş aradan ve dış güçler hiçbir zaman Türkiye’nin gelişmesini istemediler. Bugün de bir iktidar tarafından işte dış güçler istemiyoruz ve ekonomik baskı altındayız gibi sözler ifade ediliyor bu doğru değil. 96 yıl önce de Türkiye’nin gelişmesini istemiyorlardı bugün de istemiyorlar. Ne yapmanız gerekiyor sizin güçlü ve büyük bir devlet olabilmeniz için kendi ekonominizi, kendi ayaklarınızın üzerinde tutabilmek için bir defa borçlanmamanız gerekiyor. Eğer siz emperyalist güçleri borçlanırsanız bugün İtibari ile 463 milyar $ dış borçu var o zaman emperyalist güçlerin sizin üzerinizde oyun yapmasına müsaade etmiş olursunuz. Bugün yaşadığımız tablo da budur. Yani 96 yıl önce Osmanlı’nın borçları vardı, genç Türkiye cumhuriyeti  devleti Osmanlı devletinin borçlarını ödedi ve bugün itibariyle de siz 463 milyar $ dış borç yaptınız ve 80 milyar dolarlık cumhuriyetin tüm kazanımlarını sattınız. Şimdi diyorsunuz ki dış güçler oyun oynuyor, yok öyle bir şey yani siz güçlü bir devletseniz dışarıdan bir kere borç almazsınız. Bu noktaya taşımasınız. Dolayısıyla önümüzdeki süreçte bir ekonomik kriz içerisindeyiz şu anda ve bu kriz yaşamaya devam edeceğiz. Şunu ifade etmek istiyorum büyük önder Mustafa kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının ve o felsefesine ne kadar çok sahip çıkarsak Türkiye cumhuriyeti devleti o kadar çok bağımsız olur ve dış güçler etkisinden uzak olursa o kadar güçlü olur, o kadar mutlu ve müreffeh bir ülke oluruz diyoruz. Büyük Önder Mustafa kemal Atatürk ve İsmet İnönü’ye ve silah arkadaşlarına bağımsız düşüncelerine  Türkiye Cumhuriyet’ine her zaman sahip çıkarak bütün vatandaşlarımızın 30 Ağustos zafer bayramını tebrik ediyorum.” 

AHMET DEMİRCİ: "ŞEHİTLERİMİZİ RAHMET VE MİNNETLE ANIYORUM."

Genel Maden işleri Sendikası Genel başkanı Ahmet Demirci; “30 Ağustos Zafer Bayramı ve “Türk Silahlı kuvvetleri günü nezdinde başta sayın gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm Türkiye’mizi kurtarmak için şehit olan vatan evlatlarımıza polisimizi askerimizi ve sivil vatandaşlarımıza rahmet diliyor ve Allah mekanlarını cennet yapsın diyorum. “ dedi.

MUHARREM AKDEMİR: "TÜRK EVLADININ VATANİ İÇİN NELER YAPACAĞINI GÖSTERDİĞİ BİR GÜNDÜR 30 AĞUSTOS!"

Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir’de kutlama mesajında; “Türk evladının vatani için neler yapacağını gösterdiği bir gündür 30 Ağustos! Özellikle ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere gerçekten çok büyük kahramanlıklar gösterildi ve Türkiye bu noktadan hareket etmiştir. 30 ağustos hiç silah olmadan, elinde avucunda bir şey olmadan kazanılan zaferdir gerçekten. Yüce Atatürk’ün önderliğinde, askeri ve siyasi dehası ve insan yapısı ile bu savaş çok büyük güçlere karşı kazanılmıştır. Ve bugüne kadar gelinmiştir. İnşallah Türkiye dünya var olduğu sürece de bağımsız ve özgür  yaşamaktan asla vazgeçmez, geçemez de zaten. Hiçbir güç bayrağımızı asla yere indiremez bu duygularla da 30 Ağustos Zafer Bayramı'mızı kutluyoruz, şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyoruz” dedi. 

DENİZ YAVUZYILMAZ: "30 AĞUSTOS’U ATATÜRK’ÜN STRATEJİK DEHASI, CESARETLE, AKILLA VE İNANÇLA TOP YÜKÜN BASKIN BİR BÜYÜK TAARRUZLA KAZANDIK."

Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Milletvekili  Deniz Yavuzyılmaz; “Bu güzel günde hep birlikteyiz. Yüce Atatürk’ün stratejik dehası, cesaretle, akılla ve inançla top yükün baskın bir büyük taarruzla kazandığımız bağımsızlığımızın sembolü olan 30 Ağustos zafer bayramımız tüm milletimizin de, Zonguldak halkımıza, hepimize kutlu olsun. Bugünkü etkinliğe katılan halkımıza da şükranlarımı sunuyor, teşekkür ediyorum.”dedi.

(HABER-ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi