Zonguldak’ta daimi olarak, hayvan satış pazarı kurulması gerektiği bildirildi.

Zonguldak’ta Küçükbaş hayvan satışı yapan esnaf Nusret Kalkan, Zonguldak'ta hayvan pazarı kurulması gerektiğini söyledi.

Nasıl kalıcı olarak, daimi olarak semt pazarı varsa aynı şekilde hayvan satış pazarının da kurulması gerektiğini belirten Nusret Kalkan, Ereğli-Subaşı Köyü’nde kurulan küçük hayvan pazarına bile onlarca ilden insanların geldiğini ve hayvan alım satımı yaptığını söyledi. Zonguldak’ta da acilen bir hayvan satışı için acilen semt pazarı tarzı bir pazar yeri kurulmasını ihtiyaç olduğunu belirten Nusret Kalkan, şunlardı söyledi:

ZONGULDAK'TA HAYVAN PAZARI KURULSUN..

"Şimdi bizim Zonguldak kırmızı en büyük sorunu, bugün bakın sebze pazarı ne güzel yapıldı değil mi, niye büyük bir mal (Hayvan) pazarı yok, Çarşamba ve Cumartesi günleri daha önce bir pazar kuruluyor herkes geliyordu. Dışarıdan da gelen oluyordu. Şimdi ise Zonguldak'ta bir pazar yeri yok ve en büyük sıkıntımız da budur. Zonguldak'ta daimi olarak bir pazar yeri yapılmasın ve bizde orada sabit olarak kalalım. Üç tane koyuncu, iki tane koyuncu diye bir şey yok, 10 tane koyuncu olsun belediye parasını alsın, kirasını alsın kardeşim. Yapılsın geniş bir yer ve buraya pazarı yeri açılsın. Şimdi ben koyun satıyorum, benim belli bir yerim yok. Ben buradan Zonguldak Belediye Başkanı'na ve ilgili herkese sesleniyorum, niye bizim bugün Zonguldak’ta hayvan pazarı olmasın...

Bugün Ankara'lı, İstanbul'lu vs illerden Ereğli Subaşı’nda dereni içinde açılan küçük pazara geliniyor ve orası tıklım tıklım oluyorsa Zonguldak’ta da böyle bir pazar yeri kurulmalıdır. Biz Zonguldak'ta geniş ve sabit bir hayvan pazarı yapıyorsun istiyoruz. Vatandaş köylü ucuza tacire satacağına, gelsin pazarda hakkını alsın, malın gerçek değerinde satsın. Yetkililerden konuyla ilgilenmesini istiyoruz. Zonguldak sabit ve daimi bir hayvan pazarı kurulmasını talep ediyoruz. Bir sürü TOKİ yapılıyor, evler yapılıyorsa, apartmanlar yapılıyorsa, sebze pazarı yapılıyorsa, hayvan satış pazarı da yapılması gerekiyor” dedi.

(HABER-ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi