Zonguldak’ta fırıncı esnafının artan girdi maliyetleri gerekçesiyle ekmeğe zam talebinde bulunmuşlardı. Bunun üzerine Zonguldak’ta ekmek zammına görüşmek üzere komisyon toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda Esnaf Odaları Birliği, Ticaret ve Sanayi Odası, Fırıncılar Odası ve ilgili oda başkanları hazır bulundu. 

        Toplantıyı değerlendiren ZESOB Başkanı Muharrem Coşkun toplantıda 1.25 TL’ye satılan ekmek fiyatının 1.50 TL’ye yükseltilmesini karar verildiğini söyledi. Alınan bu kararın Bakanlığı’na gönderildiğini ve bakanlıktan cevap beklediğini beklendiğini belirten Muharrem Coşkun şunları söyledi:

      “Komisyondan alınan kararı bakanla gönderdik. Sonuç itibariyle yetki bakanlıktadır.220 gr olan ekmeği 0,25 TL zam talebini bakanla ilettik. Bakanlık şu anda Türkiye’de hiçbir 25 TL’nin üzerinde fiyat tarifesi vermedi. Yılbaşına kadar vermeyeceğini söylüyor ama gerçekten ekmeğin girdi fiyatlarında yükseliş var. Arkadaşlarımızda zor durumdadır. Önümüzdeki günlerde bu konuyu genel başkanımız ve Fırıncılar Federasyonu başkanı bakanlıkla görüşecekler. Eğer yılbaşından önce bir şey yaparlarsa zammı duyuracağız. Maliyetler gerçekten çok yüksek. Ancak bakanlık onayı gelmediği sürece şu anda yapacak bir şey yok.” Dedi.

(HABER-ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi