Görme Engelliler Federasyonu’nun 2021 yılı faaliyet programında yer alan Futsal ikinci lig birinci devre müsabakaları Zonguldak’ta yapılıyor. 26 Temmuz 1 Ağustos tarihleri arasında Site spor salonunda yapılacan müsabakalara; Gölcük Engelliler Kulübü, Timsahlar Görme Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü, Eskişehir Görme Engelliler Spor Kulübü Derneği, 68 Aksaray Görme Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü, Başkent Görme Engeliler Kulübü, Samsun 1919 Görme Engeliler Gençlik ve Spor Kulübü, Kayseri Görme Engelliler Kulübü, Boğaziçi Engelliler Kulübü olmak üzere Türkiye’nin çeşitli illerinden toplam 8 takım katılıyor.
AÇILIŞ TÖRENİ YAPILDI
Müsabakalar dün yapılan açılış töreninin ardından start aldı.
Site Spor Salonu’nda yapılan açılış törenine Vali Mustafa Tutulmaz, Zonguldak Belediyesi Başkan Vekili Yusuf Deniz, İl Emniyet Müdürü Fahri Aktaş, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Gönen Süslü, Gençlik ve Spor İl Müdürü Hakan Yüksel, sporcular.antrenörler ve idareciler katıldı.
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitlerimiz için yapılan 1 dakikalık saygı duruşunun ardından istiklal marşımız okuldu.
NEDEN GELMEDİĞİMİZE ŞAŞIRDIM
Açılış konuşmasını yapan Görme Engelliler Federasyon temsilcisi İrfan Çetintaş, Zonguldak’ta çök güzel ağırlandıklarını belirterek şunları söyledi” Zonguldak’ta olmaktan çok mutluyuz. Bizi çok güzel bir şekilde ağırladılar. Bugüne kadar Zonguldak’a neden gelmediğime şaşırdım. 2019 yılında pandemi dolayısı ile ara verdiğimiz faaliyetlerimize uzun bir aradan sonra Zonguldak’ta başladık. Bizi misafir eden yöneticilere tek tek teşekkür ediyorum. Katılan tüm takımlara başarılar diliyorum.”
 BATI KARADENİZ’İN İNCİSİ ZONGULDAK’A HOŞ GELDİNİZ

Gençlik ve Spor il Müdürü Hakan Yüksel katılan tüm takımları Zonguldak’ta misafir etmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek şunları söyledi” Değerli sporcu, antrenör ve idareci arkadaşlarımız. Sizleri Batı Karadeniz’in incisi Zonguldak’ta ağırlamaktan memnunluk duyuyoruz. 1 hafta süre ile vereceğiniz mücadelede başarılar diliyorum. Bu organizasyonun yapılmasında bize destek veren sayın Valimiz başta olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Müsabakaların centilmence geçmesini temenni ediyorum. Bir tek daha tüm takımlara başarılar diliyorum” 
ENGELLERİ SPORLA AŞMAK ÖNEMLİ

 Bu tür bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan mutluluk duygularını belirten Vali Mustafa Tutulmasz, katılan tüm takımlara başarılar dileyerek şu ifadelere yer verdi” Öncelikle hepinize hoş geldiniz demek istiyorum. Pandemi dolayısı ile bu tür spor etkinliklerinden uzak kalmıştık. Normalleşme sürecinde bu tür organizasyona ev sahipli yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Engellilik insanların istediği husus değil. Ancak yaratılış gereği veya her hangi bir kaza sonrası hepimiz engelli olabiliriz. Dolayısı ile hepimiz bir engelli adayıyız. Bu yönü ile engelli kardeşlerimizle empati kurabilmek adına bu tür organizasyonlarda bulunmak bizler açısından önemli. Tabi burada arkadaşlarımızın sergilediği performans ve gayretleri onların yaptığı çalışmalar aslında bir yönü ile zihinde engellilik olmasın. Vücudun herhangi bir yerindeki engeli aşmak mümkündür masajını bu şekilde vermek sureti ile toplumun engellisi ile normal durumda olan vatandaşlarımızla herkesin bir şeyler yapabileceğini göstermiş olmaları açısından da önemli. İnsanların bir hobisinin olması önemli. Bu hobinin spor olarak yapılması sağlık açısından da çok önemli, Değişik illerden gelen konuklarımızı misafir etmekten mutluluk doyacağız. Ben centilmence müsabakalar geçmesini diler tüm takımlara başarılar dilerim.”
Açılış törenin ardandan oynan müsabakalar büyük çekişmeye sahne oldu.
HABER: ERCAN AYGÜN

Editör: Haber Merkezi