Zonguldak’ta İl Jandarma Komutanlığına bağlı 369’ncu kısa dönem erleri yemin etti.
Zonguldak'ta İl Jandarma Komutanlığına bağlı 369.'ncu kısa dönem erleri yemin etti. 
"Kınalı Hasan" adlı filmden alıntıların yapıldığı yemin töreninde aileler gözyaşlarına boğuldu.
Site kapalı Spor Salonu’nda 369.’uncu kısa dönem erlerin yemin töreni düzenlendi. Törene Zonguldak Valisi Ahmet Çınar, Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Cumhuriyet Başsavcısı Hüsnü Hakan Yağız, Bülent Ecevit Üniversitesi Rektör Vekili Prof.Dr.Ali Azar, İl Jandarma Komutanı Albay Gökhan İnan, İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, , daire müdürleri ve asker aileleri katıldı.
Yemin töreninde konuşan İl Jandarma Komutanı Albay Gökhan İnan, "Temel eğitimlerini başarıyla tamamlayan kısa dönem erlerin yemin törenine hepiniz hoş geldiniz. Bu anlamlı ve özel günümüze teşrif eden tüm ailelere ve konuklarımıza sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Birazdan milletimizin ve bağımsızlığımızın sembolü olan şanlı bayrağımızın gölgesinde anne, baba ve yakınlarımızın huzurunda silah arkadaşlarınızla, omuz omuza vererek gerektiğinde vatan, cumhuriyet ve vazife uğrunda seve seve canınızı vereceğinize namus ve şerefiniz üzerine ant içeceksiniz. Vatan hizmeti görevini sizden önceki büyüklerinizden devralacak, askerlik süresince bu kutsal görevi en iyi şekilde yerine getirecek ve sizden sonraki kardeşlerinize, gururla ve onurla devredeceksiniz" ifadelerine yer verdi.
Askerlerin konuşmaların ardından Çanakkale Savaşı'na katılan Kınalı Hasan'ın hikayesinin anlatıldığı film gösterimi sunuldu. Gösterimi izleyen aileler ve davetliler ise salonda gözyaşlarına boğuldu. 
Gösterimin ardından bir jandarma er tarafından kütüğe plaka çakıldı. Askerlere hediyelerinin verilmesinin ardından yemin töreni gerçekleştirildi. 40 asker, ellerini Türk bayrağı ve silah üzerine basarak yemin etti.
Yemin eden askerler jandarma marşını söyledi. Tören hatıra fotoğrafı çekilmesi ile son buldu.
(HABER-ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi