Zonguldak’ın Düşman İşgalinden Kurtuluşu’nun 97. Yıldönümü etkinlikleri kapsamında Kurtuluş Günü Korteji düzenlendi.

Zonguldak Belediyesi tarafından düzenlenen kortej yürüyüşü istasyon caddesinden başladı ve Valilik önüne kadar devam etti. 

Kortej yürüyüşüne; Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile halk oyunları ekipleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

Saygı duruşu ve istiklal marşımızın söylenmesini ardından Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaparak, Zonguldak’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 97’inci yılını kutladı. Akdemir konuşmasında, “21 Haziran 1921 tarihi, Türkiye’nin tam bağımsızlık kıvılcımının çakıldığı tarihtir. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, (Tam bağımsızlık için ekonomik bağımsızlık şarttır) anlayışı ile Zonguldak’a sahip çıkmış ve ülkemiz sanayisini geliştirme hamlesini Zonguldak’tan başlatmıştır. Nitekim 1 Nisan 1924 tarihinde Zonguldak, Genç Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ilk ili olur. Bu anlayışla; Çatalağzı Termik Elektrik Santrali, Karabük ve Ereğli Demir-Çelik Fabrikaları, Filyos Ateş Tuğla ve Bartın Çimento fabrikaları kurulur. Zonguldak, içinden iki il çıkacak kadar büyür ve sanayi şehri olarak ülkemizin gelişmesine, kalkınmasına hizmet eder. Zonguldak Kömürle gelişen, büyüyen ve il olarak, ülke ekonomisine büyük katkılar vermiştir. Dedi.

Zonguldak’a ihtiyacı var. Zonguldak’ı kurtarmak Türkiye’yi kurtarmaktır.” dedi.

Valilik önünde sona eren kortej sonunda kurtuluş günü meşalesi yakıldı.

Valilik önündeki etkinliklerde halk oyunları halk oyunları ve dans grubu üyeleri tarafından gösteriler gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen halk oyunları ve dans gösterileri vatandaşlarca ilgiyle izlenildi.

(HABER-ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi