“ZONGULDAK’TA MAĞARA TANITIM MERKEZİ OLUŞTURULACAK”

 

Zonguldak’ta Mağaracılık Sempozyumu yapıldı.

Sempozyumda konuşan Vali Ahmet Çınar: “Birinci önceliğimiz mağaralar konusunda mağaranın önünde bir tanıtım merkezi oluşturmak. Ama bu tanıtım merkezi sadece Gökgöl Mağarası’nı değil, şehrimizdeki tüm mağaraların tanıtımını sağlayacak bir merkez olacak” dedi.

 

 

Zonguldak’ta Mağaracılık sempozyumu gerçekleştirildi.

Cumartesi günü gerçekleştirilen sempozyuma, Vali Ahmet Çınar, İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, BEÜ Rektör vekili Prof. Dr. Ali Azar, Zonguldak TSO Başkanı Metin Demir,  İl Kültür ve Turizm Müdürü Zekai Kasap ve Zonguldak Belediye Başkan Yardımcısı Erol Yılmaz ile çok sayıda akademisyen ve davetli topluğu katıldı.

Sempozyumun açılış konuşmasını yapan Vali Ahmet çınar, Zonguldak’ta mağara tanıtım merkezi kurulacağını söyledi.

Mağaracılığa önem verdiklerini belirten vali Ahmet çınar şunları kaydetti.

“Şimdi biz bu şehrin turizm potansiyelini ortaya çıkarıp olanları daha doğrusu değerleyip öncelikleri belirleyip bu şehrin turizm yönünden kalkınmasını gerçekleştirmek üzere yapılması gerekenleri yamaya gayret edeceğiz. Nihayetinde bir hedefimizi var. Bu çağ profesyonellerin çağı. Sadece bir mağara, bir dağ, bir deniz ve bir parça ile bu iş olmuyor. Turizm top yekun bir mevzu. Kedi ihtisas alanım değil ama hepimiz gibi benimde bir takım bu konuda düşüncelerim var. bu şehrin mutfağından, alışverişinden, eğlence merkezinden tabiat turizmine, demiz ve kömür havzaları vs. topyekun hepsini, çok tarihi bir değerimiz yok birkaç tane var,  hepsini düşünerek bir konsept belirleme suretiyle bir çalışma ile turizm yönünden kalkınabiliriz. Bugünkü konumuz mağaralar. Hali hazırda Gökgöl Mağarası dediğimiz, 800 metre kadar içeriye uzanan aydınlatılmasında ufak tefek eleştiriler rağmen fena olmayan bir mağaramızı var. Bende gezdim. Gerçekten çok da güzeli. Gezmeyenler varsa da onlara gezmelerini tavsiye ediyoruz.

Birinci önceliğimiz mağaralar konusunda mağaranın önünde bir tanıtım merkezi oluşturmak. Ama bu tanıtım merkezi sadece Gökgöl Mağarası’nı değil, şehrimizdeki tüm mağaraların tanıtımını sağlayacak bir merkez olacak. Ben sempozyumun verimli olmasını diliyorum. Bu çabalarınız neticesinde bir büyük fotoğraf ortaya çıkacak ve o fotoğraf ta dediğim gibi bölümleme, takvimleme yapmak suretiyle adımlar atacağız ve hızla olmaya, kaliteli iş yapmaya çalışarak hedefe ulaşacağımıza inanıyorum.”

(HABER-ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi