En tehlikeli köpekler arasında yer  alan ve bazı şartlar dışında beslenmesi yasak olan  190 köpek Zonguldak Tarım ve Orman İl Müdürlüğü bildirildi.

Bildirilmeyen ve doğaya salınan tehlikeli ırk köpeklerin daha tehlikeli olduğu ifade edilirken köpeğini bildirmeyen vatandaşlara 30 bin  TL para cezası verilecek.

En tehlikeli köpekler arasında yer  alan Irk Köpeklerin bildirilmesi 14 Ocak 2022 tarihine kadar 5199 sayılı hayvanları koruma kanununun 14. maddesi I bendi kapsamında Pitbull, Terrier, Doğu Argentino, Fila Brasilerio, Japanese Tosa, American Staffordshire Terrier ve American Bully ırk köpekler tehlike arz eden hayvanlar olarak belirlenmiş olup tehlike arz eden hayvanlarla ile ilgili genelge 7 Aralık 2021 tarihinde yürürlüğe girmişti ve 14 Ocak 2022 tarihine kadar Tarım ve Orman il müdürlükleri nde PETVET Sistemine kaydet dirilmek üzere İlçe ve il müdürlüklerine başvurmaları gerekiyor. Tehlikeli köpek sahiplerine verilen sürenin bugün dolması üzerine Zonguldak Tarım ve Orman  İl Müdürlüğüne tehlikeli ırktan 190 adedi bildirildi. Vatandaşlar bildirilmeyen köpeklerin doğaya salınmasından ve zarar vermesinden korkuyor.

HABER MERKEZİ

Editör: Haber Merkezi