14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle Zonguldak Valiliği önünde tören düzenlendi.

Törene, Tabip  Odası Başkanı Şenol Yavuz, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr.  Hande Aydemir. Tıp Fakültesi hastanesi Başhekim Prof.Dr. Burak Bahadır, Tıp Fakültesi Dekan yardımcısı Güneş Çakmakgenç, Tıp fakültesi hastanesi Başhekim yardımcısı Emrah keskin,  Atatürk devlet hastanesi Başekim yardımcısı Mehmet genç, Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak belediye meclis Üyesi Dr.Atınç Kayınova ve öğretim üyeleri katıldı.

Tabip  Odası Başkanı Şenol Yavuz ile Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr.  Hande Aydemir ve Tıp Fakültesi hastanesi Başhekim Prof.Dr. Burak Bahadır, Atatürk Anıtı'na çelenk sundular ve ardından saygı duruşunda bulunuldu.
Tören fotoğraf çekimi ile sona erdi. 

YAVUZ: TÜM MESLEKTAŞLARIMIZIN 14 MART TIP BAYRAMINI KUTLUYORUM

Tabip  Odası Başkanı Şenol Yavuz, “Bugün 14 Mart Bayramı. 14 Mart Tıp Bayramında tüm meslektaşlarımızın bayramını kutluyoruz. Onlara gelecekte daha iyi bir çalışma ortamı, daha sağlıklı bir ortam, şiddetten uzak, toplumla iç içe olmaya devam etmesi dileğiyle herkesin 14 Mart Tıp bayramı yeniden kutluyoruz.”dedi.

AYDEMİR: KAYBETTİĞİMİZ HEKİMLERİMİZİ RAHMETLE ANIYORUZ

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr.  Hande Aydemir’de, “Bugün 14 Mart Tıp Bayramı. Ben tüm hekimlerimizin bu mesleğe gönül veren tüm öğrencilerimizin 14 Mart bayramını içtenlikle kutluyorum. Tüm sağlık çalışanlarına teşekkür ediyorum. ülkemizde de ilk tıp bayramı 14 Mart 1919 yılında kutlanmaya başladı. Tarihsel bir önemi de var. Bir taraftan da tüm hekimlerimizin sorunlarının ortaya konduğu çözüm önerilerinin getirildiği bir gün aslında.  Ayrıca tüm bu süreç içerisinde kaybettiğimiz hekimlerimizi de anmak için bir fırsat getirdi bize. Bu anlamda tekrar tüm hekimlerimizin ve sağlık çalışanlarımızın bayramını kutluyorum” ifadesini kullandı.

Muhabir: Ercan Demir