İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı Serhat Yıldırım, “Zonguldak’ta Taşkömürü ile üretim yapan yan sanayiler de olmalıdır” dedi.
Taşkömürü Kurumu’na işçi alınmasının yanısıra taşkömürüyle ilgili yan sanayilerin Zonguldak’ta olması gerektiğini düşündüğünü ifade eden Serhat Yıldırım, şunları söyledi:
ÖRNEĞİN BALATA FABRİKASI...
“Şu an ülke çökmüş durumda. Sistem çökmüş durumda. Enerji Bakanı'nın Zonguldak’a gelişini uygun görüyoruz ama şöyle bir durum var. Türkiye Taşkömürü Kurumu’na alınacak işçi sayısından bahsediliyor, bana göre Taşkömürü Kurumu’na işçi alınsın tabiki, ancak kömürle ilgili yan sanayilerin olması gerektiğini düşünüyorum Zonguldak’ta. Balata fabrikası gibi. Bunun gibi yan sanayiler Zonguldak’ta kurulursa Zonguldak çok daha uzun vadede çok daha fazla işçi alımı olacaktır.
Kendine yetebilen bir sistem olması gerekiyor Zonguldak’ta. Çalışan işçinin yevmiyesini çıkarabilmesi için kömürün de düzgün yerlerde kullanılması gerekiyor. Artık her şey doğalgaza döndü ama taşkömürü ile üretilen yan sanayi var ve neden Zonguldak’ta bir tane yan sanayi yok kömürle ilgili. Bence bunun üzerinde durulması gerektiğin düşünüyorum”
(HABER-ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi