BÖLGE TİCARET VE SANAYİ ODALARI ZONGULDAK TİCARET VE SANAYİ ODASI EV SAHİPLİĞİNDE TOPLANDI

TR 81 Bölgesi illeri (Zonguldak,Bartın,Karabük) Ticaret ve Sanayi Odaları, Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde, bölge istatistiklerinin değerlendirilmesi ve deneyim paylaşımı için Dedeman Otel'de toplandı. Toplantıya Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Zonguldak Bölge Müdürü Ercan Çelik, Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri  Muharrem Sarıkaya, Akreditasyon Sorumlusu Erdem Koltuk, Zonguldak il ve ilçe Ticaret ve Sanayi Odaları Akademik Danışmanı Yard. Dç. Ferdi Kesikoğlu, Kdz Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Gündüz Acar, Akreditasyon Sorumluları Kubilay Arslangörür ve Merve Kılıç Ergür, Alaplı Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Taner Arslan, Devrek Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Cihat Yaban, Çaycuma Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Alper Püren, Akreditasyon Sorumlusu Kamuran Mısırlı, Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Cem Biçen, Akreditasyon Sorumluları Pelin Er ve Yıldız Uzunlar, Safranbolu Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Ömer Tüfekçi, Akreditasyon Sorumlusu Yasin Dikmen, Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Ahmet İncekara Akreditasyon Sorumlusu Muratcan Ekmekci  ve Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı Uzmanı Mustafa Ayhan İnanır katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri  Muharrem Sarıkaya; katılımcılara hitaben ortak kaderli iller olan Zonguldak,Bartın ve Karabük illerinin geleceklerini birlikte planlamalarının ve güç birliği yapmalarının çok önemli olduğunu ifade ederek bu birlikteliğin içinde yer alan ve destek veren tüm katılımcılara teşekkür etti.

Toplantının ilk bölümünde Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Zonguldak Bölge Müdürü Ercan Çelik TÜİK’in görev ve sorumluluklarını anlattıktan sonra TR 81  bölgesi istatistiki verilerini içeren bir sunum gerçekleştirdi. Toplantının ikinci kısmında her oda deneyim paylaşımında bulundu ve akreditasyon sistemi kapsamında kendi iyi uygulama örneklerini katılımcılarla paylaştı.

Toplantı ile ilgili açıklama yapan Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Muharrem Sarıkaya " Bugün; Zonguldak,Karabük ve Bartın İl ve İlçeleri Ticaret ve Sanayi Odaları  genel sekreterleri  ve akreditasyon sorumluları bir araya gelerek deneyimlerimizi ve akreditasyon sistemlerimizde iyi uygulama olarak değerlendirilebilecek süreçlerimizi birbirimizle paylaştık, deneyimlerimizi birbirimize aktarma fırsatı bulduk. Bölgemizde devam eden projelerimizin son durumları hakkında bilgi paylaşımı gerçekleştirdik. Son derece verimli bir toplantı oldu. Bölge oda ve borsaları ile bu tip toplantıların düzenlenmesi  bölgemize dair güncel konular ile ilgili fikir alışverişinde bulunmak açısından çok önemli. Toplantımıza sunumu ile katkı yapan Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Zonguldak Bölge Müdürü Ercan Çelik'e çok teşekkür ediyorum. İstatistiki veriler bize yol gösteren, geleceği planlamamızda istifade ettiğimiz en önemli dayanaklarımız. Bu toplantıları üç ayda bir gündemli olarak farklı bir Ticaret ve Sanayi Odamızda yapma kararı aldık. Bir sonraki toplantımızı Bartın’da Bartın Ticaret ve Sanayi Odamızın ev sahipliğinde yapacağız. Katılım sağlayan tüm paydaşlarımıza tek tek teşekkür ediyorum''dedi.

Editör: Haber Merkezi