Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası, protokol okulu olan Zonguldak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerini ödüllendirdi.

2019 yılında ülkemizde sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli insan gücünün yetiştirilmesi için okullarda eğitime verilen meslek alanlarında öğrenci ve öğretmenlerin sosyal ve zihinsel becerilerin geliştirilmesi mesleki bilgi beceri ve yabancı dil yeterliliklerinin artırılması amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi arasında işbirliği protokolü imzalanmıştı. Zonguldak'ta da protokol kapsamına Zonguldak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi alınmış olup Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası ile ilişkilendirilmişti.Protokolün uygulamasına gõrev yapmak üzere Zongukdak Ticaret ve Sanayi Odası yetkilerinden 3, Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinden 2 olmak üzere  5 kişilik bir Protokol Yürütme Kurulu oluşturularak  kurul çalışmalarını sürdürüyor.

2019- 2020 eğitim öğretim yılının 1. dönemin sona ermesi sebebiyle Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası tarafından
Zonguldak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine eğitim yardımı yapıldı.Tören İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Okul Müdürü Muhammet Yıldız konuşma yaptı.Ardından Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Muharrem Sarıkaya yaptığı konuşmada,

''Hepinizi tebrik ediyorum. İlk yarı bugün itibariyle sona erdi.  Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Milli Eğitim Bakanlığı'nın yapmış olduğu protokol çerçevesinde okulumuz proje okulu olarak belirlendi. Bizde Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası olarak okulumuzu destekleyeceğiz. Bugün bu törene Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Metin Demir katılacaktı, ancak rahatsızlığı sebebiyle katılamadı. Sizlere selamlarını getirdim. İnşallah okulumuzu daha modern hale getirmek hem de öğrencilerimiz staj yapma olanaklarını arttırmak ve öğrencileri bursla desteklenmesi ve mezuniyet sonrasında da işe yerleştirilmeleri konusunda önemli çalışmalarımız var.  Ben tekrar sizleri tebrik ediyorum yarıyıl tatili sonrasında sizlere tekrar buluşacağız.Hepinize hayırlı tatiller diliyorum iyi günler diliyorum.'' dedi.
Düzenlenen törende Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Muharrem Sarıkaya tarafından, ZTSO Başkanı Metin Demir adına karne il birlikte Bilişim Teknolojileri ve Elektrik Elektronik Teknolojisi alanında öğrenim gören öğrenciler için Arduino set, Metal Teknolojisi, Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme Mobilya ve İç Mekan Tasarımı, Makine Teknolojisi, Motorlu Araçlar Teknolojisi ve Meteoroloji Teknolojisi alanında öğrenim gören öğrenciler için ise lazerli su terazili şerit metre hediye etti. Ayrıca okul Yõnetim Kurulu Üyesi Halil Vecdi Ilgın'da öğrencilere hediye verdi.Hediye verildikten sonra öğrencilerle birlikte toplu resim çekildi.

(HABER-ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi