T.C. Ticaret Bakanlığının UR-GE projesi olan il sayısının arttırılması yönündeki çalışmaları kapsamında, dış ticaret işlemleri, yurt dışında hedef pazar bulma ve etkin pazar araştırması, ihracatçılarımızın uluslararası pazarlarda rekabet gücünü artırmaya yönelik olarak uygulanmakta olan destek araçları ile teşvik uygulamaları gibi konularda Zonguldaklı firmaların bilgilendirilmesi amacıyla Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası ve İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği organizasyonu ile 6 Ocak 2022 Perşembe günü 10:00-17:30 saatleri arasında Zonguldak Dedeman Otel’de “İhracata Yönelik Bilgilendirme Semineri” düzenlendi.

Seminere Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir, Meclis Başkanı Zafer Sağlam, Meclis Başkan Vekili Ömer Faruk Yıldız, Maden Makineleri Kooperatif Başkanı Caner Uzun, BAKKA Genel Sekreteri Lütfi Altınsu ve İhracat potansiyeli olan yetmiş civarında firma yetkilisi katıldı.

Firmaların ihracata başlaması ya da ihracatını artırması amacıyla alanında uzman eğitmenlerce verilen seminerde katılımcılara, İMMİB Şube Şefi Ebru Kutlualp tarafından UR-GE - Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi ve Kümelenme Projeleri, İMMİB Şube Şefi Uhut Serdar Kantaroğlu tarafından İhracata Yönelik Devlet Destekleri, Eğitmen Reşat Bağcıoğlu tarafından İhracatta İşlem Adımları ve son bölümde de Eğitmen Hakan Akın tarafından İhracatta Başarılı Pazarlama ve Satış Stratejileri konularında eğitimler verildi.

Seminer ile ilgili açıklamalarda bulunan Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir, “Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Olarak üyelerimizi dış ticarete yönlendirmek, hali hazırda dış ticaret yapan üyelerimizin yurtdışı pazarlarda rekabet güçlerini arttırmak ve potansiyel pazarlardaki fırsatları yakalayabilmeleri amacıyla dış ticaret konularında bilgilendirme, eğitim ve danışmanlık faaliyetleri yürütmekteyiz. Bu kapsamda, Ticaret Bakanlığımızın koordinasyonu; İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği ile Odamızın işbirliğiyle üyelerimize İhracata Yönelik Bilgilendirme Semineri düzenledik. Üyelerimizi dış ticaret işlemleri, yurt dışında hedef pazar bulma ve etkin pazar araştırması, uluslararası pazarlarda rekabet gücünü artırmaya yönelik uygulanan destek ve teşvik uygulamaları gibi konularda bilgilendirdik. Seminere yetmiş civarında üyemiz katıldı. Üyelerimizin ihracat potansiyellerinin artırılmasına yönelik önemli bilgiler edindik. Organizasyonu koordine eden Ticaret Bakanlığımıza ve büyük bir özveri ile ilimize gelerek seminerimizi gerçekleştiren İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliğimize çok teşekkür ediyorum.  ” dedi.

HABER MERKEZİ

Editör: Haber Merkezi