Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası, İŞKUR ve KOSGEB işbirliği ile girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmak ve kendi işini kurmak isteyen girişimcilerin bir iş planına dayalı olarak kuracakları işletmelerin başarı düzeylerini arttırmak amacıyla 23-26 Eylül 2019 tarihleri arasında “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi' düzenlenecek. Açılacak olan "Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi" kursu yeni iş yeri kuracak olan 18 yaş üzeri tüm girişimci adaylarına açık olacak.

Eğitime tam zamanlı olarak devam eden kursiyerler, eğitim sonunda belge almaya hak kazanacaklardır. Belge sahibi olan girişimci adayları, iş fikirlerini hayata geçirmeleri ve iş planları ile KOSGEB'e müracaat etmeleri ve kuruldan destek kararı çıkması halinde "KOSGEB Yeni Girişimci Desteği Programı" kapsamında destek alma imkânına hak kazanacaklardır.

Uygulamalı girişimcilik eğitimleri ile ilgili bilgi veren Zonguldak TSO Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir  “ Zonguldak TSO olarak İŞKUR ile yapmış olduğumuzu protokol kapsamında bu sene sekiz eğitimi geride bıraktık ve 200 girişimci adayına belgelerini verdik.  Aralık ayına kadar her ayın son haftası bir girişimcilik eğitimi düzenleyeceğiz. Eylül ayı eğitimlerimiz de bu ayın son haftasına denk gelen 23-26 Eylül tarihlerinde gerçekleşecek.” dedi

KOSGEB’in yapmış olduğu yeni düzenlemeye de değinen Demir, KOSGEB, oluşturduğu e-Akademi sistemi ile girişimcilik eğitimini sanal ortama taşıdı. Girişimci adayları e-Devlet portalı üzerinden giriş yaparak yeni sistem sayesinde dersleri internet üzerinden de alabilecek. Uzaktan eğitim ile birlikte sınıf ortamında verilen örgün girişimcilik eğitimi de devam edecek. Şimdiye dek uygulamalı girişimcilik eğitimlerini yetkilendirilen kurum ve kuruluşlar gerçekleştiriyordu. Bundan sonra eğitimler KOSGEB web sitesi üzerinden de verilmeye başlandı. Yeni sistemde anlatımlı ders videoları, interaktif ve etkileşimli ders içerikleri, e-kitap ve sınav soruları yer alacak. Girişimci adaylarımız, eğitim müfredatı olarak hazırlanan KOSGEB Girişimcilik El Kitabı'na da KOSGEB e-Akademi üzerinden mobil telefonları, tabletleri ve bilgisayarları aracılığıyla istedikleri zaman ulaşabilecek. Programı tamamlayan girişimci adayları eğitime katılım belgelerini online olarak alabilecek. Böylece girişimci adayları, aynı gün eğitimini tamamlayıp sertifikasını alabilecek ve aynı gün işini kurabilecek’’ dedi.

Girişimcilik Kursu Tarihleri: 23-26 Eylül 2019

Kursa Son Başvuru Tarihi: 17 Eylül 2019

Kurs Süresi: 32 Saat/4 Gün

Başvuru: E-Devlet üzerinden

Editör: Haber Merkezi