İHH GENEL BAŞKANI BÜLENT YILDIRIM: ''ZONGULDAK'TA DÜZENLENEN "İBLİD'DE NELER OLUYOR?"ETKİNLİĞİNDE YAPTIĞI KONUŞMADA "ZULME SESSİZ KALIRSAK DAHA NİCE CORONA  VİRÜSLER ÇIKAR"
İnsani Yardım Vakfı Zonguldak Şubesi tarafından,İdlip'te yaşanılan ihsani drama dikkat çekmek amacıyla, " İdlib'de Neler Ouyor" etkinliği gerçekleştirildi.

Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen programa Vali Yardımcısı Nevzat Taşdan, İHH GenelBaşkanı Bülent Yıldırım, Gökçebey Kaymakamı Oğuzhan Erdi Atak, İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, İHH Zonguldak il temsilcisi İlyas Yazıcı ve İHH Zonguldak şubesi yetkilileri ve gönüllüleri ile çok sayıda davetli topluluğu katıldı.
SOSYAL DENEY YAPILDI
Etkinlik kapsamında İdlib'de yaşından insanlık dramını ses kayıtlarıyla anlatan sosyal deney gerçekleştirildi.Katılımcılara sosyal deneyle birlikte yaşanılan insan durumu anlatıldı.
''İDLİB'DE 2 DAKİKA YAŞAMAK İSTERMİSİNİZ?'' RESİM SERGİSİ
Program öncesinde "İdlip'te 2 Dakika Yaşamak İster Misiniz?" isimli resim sergisi açıldı. Sergide İdlib'de yaşanan insanlık dramından acı kareler yer alıyor.

Vali Yardımcısı Nevzat Taşdan,  İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım ile sergiyi birlikte açtı. Program Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.
İLYAS YAZICI: SURİYE İNSANLIĞIN AYAKLAR ALTINA ALINDIĞI YERDİR

İlyas Yazıcı konuşmasında İHH olarak yaptıkları faaliyetler hakkında bilgi verdi ve amaçlarını anlattı.
İlyas Yazıcı yaptığı konuşmada "Suriye sözün bittiği ve insanın ayakları altına alındığı bir coğrafya. Oradaki dramı anlatabilecek kelime bulmakta zorlanıyor insan. Orada olmak orada yaşamak ancak orada zulüm gören insanlarn duygularını anlamamıza sebep olabilir. Savaşın başladığı ilk günden itibaren İHH insani yardım vakfı olarak bölgedeyiz.Çalışmalarımızı daha organize ile yapılabilmesi, yapılan yardımların daha sağlıklı ve daha hızlı bir şekilde ihtiyaç sahiplerine ulaştırılabilmesi, hem de insani diplomasının yürütebilmesi için oluşturulan koordine merkezlerinden yürütmekteyiz"dedi.

İHH'NIN TANITIM FİLMİ DUYGULANDIRDI
Programda İHH'nın tanıtımına içeren video sunumu gerçekleştirildi. Sunum duygusal anlar yaşattı ve dinleyicilerde tekbir getirdi.

BÜLENT YILDIRIM: MAVİ MARMARA İLE BİRLİKTE BİR DÖNEM KAPANMIŞTIR

İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım konuşmasında Mavi Marmara olayına ve dünya  genelinde meydana gelen savaşlarda hep müslümanların öldürüldüğünü belirterek şunları söyledi: "İsrail'in en çok korktuğu kesim gençlerdir. Ne diyordu İsrail Filistin'i işgal ettiğinde yaşlıları öldürürüz gençleri ise bu davayı unutur. 

KENDİNİ DÜNYANIN EN BÜYÜK GÜCÜ OLARAK GÖSTEREN İSRAİL TİMLERİ ESNAFIMIZDAN DAYAK YEDİ
Mavi Marmara ile beraber hiç tereddüt etmeyin bir dönem kapanmıştır.İsrail'in kendisini haklı ve güçlü gösterdiği bir dönemdi.Hollywood filminde hep kendilerini haklı ve güçlü müslümanlara filistinlilere ise güçsüz gösteriyorlardı ve kendini hep cesaretti lansy ediyorlardı.Mesela Mavi Marmara'ya saldıran team dünyanın en profesyonel askeri timi olarak gösteriliyordu. 

ZONGULDAKLILAR İHH'YI HİÇ BİR  ZAMAN YALNIZ BIRAKMADI VE HEP DESTEK OLDU..
Siz Zonguldaklılar İHH'nın kurulduğu ilk günden itibaren bizi hiç yalnız bırakmadınız. Bosna savaşı ile beraber başlayan bu mücadele bugüne kadar geldi ve her safhada yer aldınız. İhtiyaçlarımızın dışındakileri ihtiyaç sahiplerine vermek Rabbimin bize emanetidir. 
ZULME SESSİZ KALIRSAK DAHA NİCE CORONA VİRÜSLER ÇIKAR..
Dünyadaki tüm savaşları önümüze koyduğumuz zaman hep ölenler Müslüman. Ne yazık ki Suriyeli ve dünyada kadın ve çocuklar öldürülüyor katlediliyor. Bakın Hz. Ali diyor ki bir zulmü engelleyemiyorsanız bile o zulmü duyurun.Bakın dünyanın başına ne geldi niye şimdi tüm dünya Corona virüsü ile uğraşıyor.Zulme sessiz kalırsak daha nice virüsler çıkar. Çünkü bu zalimler virüsleri kendileri üretiyorlar'' dedi.

(HABER-ERCAN DEMİR)


 

Editör: Haber Merkezi