Sevgili Okuyucular çoğunuz benim yazım tarzımı, işlediğim konuları ve karamsar havamı bilir; yalan yok biraz melankolik bir yazar adayı olduğum doğrudur. Ama pozitif olmanın da daha çok önemli olduğunun bilincinde olduğum ise ayrı bir gerçektir. Aman sakın ha; beni dengesiz ya da tutarsız falan sanmayın, inanın darılırım ve hatta gücenirim. Her zaman dürüst olmaktan yanayım buradan defalarca bunu söyledim. Yalan yok bazı zamanlar realizm ve idealizm arasına sıkıştığım olmuyor değil ve o zamanlar karışık oluyor her şey; çoğu zaman da çekilmez. İnsanların hedefleri vardır ama bir de gerçekler; işte en basit haliyle bunların arasına sıkışmaktan bahsediyorum.

Bazen buralardan UMUT diye seslendim sizlere bazı zamanlar ise UNUT dedim ya da dedirttirdiler ama yine de her şeye ve zifiri karanlığa rağmen UMUT diyorum; hem de onlarca, yüzlerce, binlerce kez. Umut edin arkadaşlarım, abilerim, ablalarım ve en önemlisi genç kardeşlerim. Usanmadan bıkmadan umut edin; umudunuzu kıranlar da olacak, umut verip vermedim diyenler de ama siz boş verin yine de umut edin. Gerçekten inanarak umut edip mücadele edilirse ben hedeflerin ulaşılabilir olduğuna inanıyorum; inanmak zorundayım. Yoksa hayatla aramızda bir bağ kurmak konusunda ciddi sıkıntılarımız olabilir; kısacası UMUT her zaman olduğu gibi fakirin ekmeğidir. Bazen de ummadık taş baş yarar ama siz yine de bu baş yarmanın mecaz anlamının dışına çıkmayın. Tamam kızmayın; ufak bir latife yapayım dedim. 

Bana soruyorlar umudun var mı diye? Bende bizim memleketimizde her zaman UMUT olmuştur diye cevap verirdim; isterseniz politik cevap deyin buna isterseniz geçiştirme olarak. Ama bugün bu soruyu sorarsanız bana; benim umudum hiç olmadığı kadar var bu ara. Karanlıkların dağılacağını ve güneşin doğacağına inanıyorum. Anlayacağınız bana kalırsa Güneşli Günler yakında Sevgili Okuyucular. Siz ne dersiniz, neler düşünüyorsunuz bilemiyorum ama ben güneşli günleri hissediyorum. Nisan ayının bitip Mayısa gireceğimizden falan da değil yani bu güneşli gün hissi. Nane – Limon çayı içiyorum şu an bu sözlerimi yazarken sanırım çayın verdiği rahatlıkla da alakadır değil bu güneşli gün hissi. Bakalım yakın zamanda kokusu çıkar bu hissimin; o zaman sizlere işte tam da bu sebeptendi bu hislerimin sebebi derim. Esasında çok fazla irdelemeden dallandırmadan budaklandırmadan bu durumu düşünürsek umutlu olmakta fayda olduğunu görüyoruz. Her an her saniye kötü şeylerin olduğu bu dünyada iyi şeyler için mücadele etmeli, iyi şeyleri düşünmeli, birbirimizle iyilik yarışına girmeliyiz ki daha umutlu daha güneşli günlerimiz olsun. Ben bu günlere inanıyorum sizlere de öneririm.

**

Canım şiir çekti; şöyle güzel umut dolu bir şiirle veda etmek lazım değil mi ama? Sizin aklınıza hiç geldi mi böyle güzel umut dolu dizeler. Valla ben hiç düşünmeden yazdım bu satırları ve çaktırmayın ama şu an vakit kazmaya çalışıyorum. Evet, şimdi aklıma geldi; Edip Cansever ‘ in Umuş şiiri. Bakalım beğenecek misiniz?

“ Bütün iyi kitapların sonunda,

Bütün gündüzlerin,

Bütün gecelerin sonunda

Meltemi senden esen,

Soluğu sende olan 

Yeni bir başlangıç vardır. “