10 Ocak 1961 tarihinde 212 sayılı kanun ile yürürlüğe girerek, basın mesleği icrasında emek veren basın mensuplarının haklarını düzenleyen ve “Çalışan Gazeteciler Günü” olarak kabul edilen bu özel günü ülkemizde olduğu gibi Zonguldak’ta da hep birlikte kutladık. 

Demokratik bir ülkenin vazgeçilmez unsurlarından biri de tabi ki bağımsız basındır. Basın mensupları olarak bizler,  demokratik bir toplumun öncelikli unsurlarından biri olan halkın doğru ve tarafsız haber alma ve bilgi edinme hakkını etkin olarak kullanmasına aracılık ederek oldukça önemli bir kamu hizmetini yerine getiriyoruz. 

Başta internet ve sosyal medya olmak üzere bilgiye ve habere erişimin çeşitlendiği ve kolaylaştığı günümüz dünyasında, halkı doğru ve tarafsız haberle hızlı bir şekilde buluşturan biz gazetecilerimizin yaptıkları görevin önemi elbette daha da artmaktadır. 

Tarafsız, özgür, ilkeli ve basın ahlak kurallarına uyan bir medyanın toplumsal kalkınmanın, gelişmenin sağlanmasında kuşkusuz önemli bir yeri vardır. Güçlü gazeteci, güçlü basın kuruluşunun; güçlü basın kuruluşları da güçlü demokrasinin tesisini sağlamaktadır. Toplumun gelişimi ve kalkınma süreci de, basın çalışanlarının desteği ile daha hızlı olmaktadır. 

Ülkemizin ve Zonguldak’ın sorunlarını, ihtiyaçlarını, taleplerini yetkililere ve kamuoyuna aktaran ve sorunların çözümünde önerileriyle toplum mekanizmasının daha sağlıklı bir şekilde çalışmasına yardımcı olan çalışan tabi ki biz gazetecilerdir.

ZONGULDAK’TA YOĞUN ETKİNLİK..

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle 

Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan Yaman Restoran’ta (Kilise) biz gazeteciler için güzel bir yemek organizasyonu düzenledi.

Kendisine teşekkür ediyorum.

Ayrıca AK Parti teşkilatı, belediye başkanları ve Milletvekillerin katılımı ile birlikte yine 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kapsamında Coşkunoğlu’nda güzel bir kahvaltı etkinliği düzenlendi. 

Pazartesi günü de Vali Erdoğan Bektaş tarafından Öğretmenevi’nde biz gazeteciler yönelik bir kahvaltı etkinliği düzenlenecek.

Yine Salı günü ise BEÜ Rektörü Prof.Dr. Mustafa Çufalı’nın talimatı ile birlikte Tıp Fakültesinde gazetecilere ücretsiz Check Up

hizmeti verilecek.

BAHATTİN ARI İLK OLARAK ZGC’DE AÇIKLADI..

Aşrıca gazeteci meslektaşım sevdiğim, değer verdiğim meslek büyüğüm Bahattin Arı ağabeyim Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe Başkanlığına adaylığını ilk olarak Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti’nde 10 Ocak çalışan Gazeteciler Günü’nde düzenlediği basın toplantısı ile açıklaması oldukça beni mutlu etti.

OSMAN ZAİMOĞLU’NUN PASTA SÜRPRİZİ GÜZELDİ

Tabi ki yine CHP merkez İlçe başkanlığına açıklama Osman Zaimoğlu, salonda bulunan gazetecilere sürpriz yaparak 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günümüzü kutlaması nedeniyle kendisine teşekkür ediyorum.

Aynı zamanda Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreteri olarak diyorum ki,

Mesleğin gerektirdiği etik ve ahlak kuralları doğrultusunda ilkeli ve sorumlu habercilik anlayışıyla görevlerini özveriyle yerine getiren basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü içtenlikle kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Basın ahlak ve meslek ilkelerine bağlı olarak, kamuoyunun bilgilendirilmesi ve yönlendirilmesinde büyük rol üstlenen değerli gazeteci meslektaşlarıma sağlıklı, mutlu ve başarılı bir yıl geçirmelerini temenni ediyorum.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günümüzü şahsen ben çok yoğun bir şekilde çalışarak geçirdim.