18 Ocak 1998 tarihinde merhum Devlet, Ulaştırma ve Enerji Bakanı Dr. Veysel Atasoy, Ak Parti İstanbul Milletvekili, merhum sanatçı ve film yapımcısı Osman Yağmurdereli ile Erdoğan Demir’in öncülüğünde kurulan Yeni Adım Gazetesi 21. yılı geride bırakarak, 22. yayın yılına başlamış olduk.

Kurulduğu günü dün gibi hatırlıyorum. Yeni Adım Gazetesi’nin kurulduğu tarih olan 18 Ocak 1998’de ben Yeni Dünya Gazetesi’nde Yazı İşleri Müdürü olarak görev yapıyordum. Kurulduktan 5 yıl sonra Yeni Adım Gazetesi ailesine katıldım. Ben Yeni Adım Gazetesi’nde son 16-17 yıldır görev yapıyorum. Yıllarca gazetenin Kilimli temsilciliği görevini başarıyla yerine getirdim. On yılı aşkın Hem gazete dağıttım hem muhabirlik yaptım. Son 4-5 yıldır ise merkezde görev yapıyorum. Şöyle bir düşünüyorum da Kimler geldi kimler geçti. Hey gidi günler hey.

Şimdi aramızda olmayan vefat etmiş olan Harun Ersoy olsun Çetin Sezgin olsun (Nur içinde yatsınlar)  Ve kurulduğu andan itibaren bugüne kadar görev yapan, şimdilerde memuriyete atanmış bir çok ismim var. Veya şu anda başka gazetelerde görev yapan meslektaşlarımız var.  Aramıza bir çok yeni isim katıldı. Ama çekirdek kadro olarak yayın hayatımıza devam ediyoruz. Ben, Ercan Aygün, Erhan Çakmak, Ramazan Köşe. Bu isimlerle 15 yılı aşkın birlikte çalışıyoruz. Yeni Adım Gazetesi kuruluşundan itibaren seçkin bir gazete olmak özelliğini korudu. İleri teknolojisi, baskısı, haber ve yorumları ile yerel basında ekol oluşturan bir gazete oldu. Haberleriyle, yorumlarıyla gündemi belirleyen, ilkeli, düzeyli ve objektif yayıncılık anlayışı yanında, kuruluşundan bugüne değin “devletten” ve “toplumdan” yana “taraf” olmayı onurlu bir yayıncılık ilkesi olarak benimseyen Yeni Adım, Zonguldak’ın ve ülkemizin gazetesi olmak konusunda kesin kararlılığını bundan sonra da sürdürecektir. Yeni Adım Gazetesi kurulduğu andan itibaren Zonguldak’ın gözü, kulağı ve dili oldu ve Zonguldak’ın gözü kulağı ve dili olmayı sürdüreceğiz.

Nice 22 yıllarda buluşmak üzere dileğiyle

Bugün akşam Deniz Kulübü’nde kendi aramızda bir kutlama yemeği düzenleyeceğiz. Kuruluşumuzun 22.Yılını kutlayacağız. 

Bırakında bu kadar kutlayalım yani:)

**

YANLIŞ İSTİKAMET

Temel trene binmiş, bilet kontrol sırası gelmiş. Kontrolör, biletinin İstanbul'a olduğunu, trenin Ankara'ya gittiğini söylemiş.

Temel kendinden emin:

- Peçi maçinist yanlış istikamete cittiğini piliy mi?