Bir zamanlar, yazmaya başlamadan önce okyanus sahilinde yürüyüşe çıkmayı adet edinmiş bilge bir adam vardır.

Yine böyle bir gün, kıyı boyunca ilerlerken yaşlı adamın gözüne dans eden bir insan figürü çarpar. Adam gülümser ve gündüz vakti sahilde dans eden bu çılgını görmek için adımlarını hızlandırır. Yaklaştıkça figürün küçük bir kıza ait olduğunu ve aslında dans da etmediğini görür. Küçücük elleriyle kıyıdan bir şey alıp okyanusa fırlatmaktadır. Adam yaklaşır ve sorar “Günaydın küçük hanım! Acaba ne yaptığınızı sorabilir miyim?” Küçük hanım durur ve yaşlı adama bakıp bıcır bıcır sesiyle cevap verir “Okyanusa deniz yıldızlarını atıyorum.” “Peki bunu neden yapıyorsun?” der yaşlı adam şaşkınlıkla. “Güneş tepede ve gelgit suları çekiyor. Eğer atmazsam ölecekler de ondan.” Bunu duyan yaşlı adam “Farkında mısın bilmiyorum ama sahil kilometrelerce uzunlukta ve deniz yıldızlarıyla dolu. Bir şey değiştirmen mümkün değil!” Küçük hanım eğilip eline bir deniz yıldızı daha alır ve okyanusa fırlatır. Deniz yıldızının suyla buluşmasını seyrettikten sonra şöyle der.

“Belki hepsi için değil ama bunun için her şey değişti.”

Bazen iyi gidecek, bazen gitmeyecek. Bazen kıyıya vuran deniz yıldızı olacaksın, bazen deniz yıldızını denize atan çocuk. Bazen de hiçbir şey olmayacaksın. Ki genelde bu böyledir. Gerçekler yukarıdaki hikayede ki gibi romantik değildir. Ne kıyıya vuran deniz yıldızını umursayan olur, ne de deniz yıldızını denize atan küçük kız bulunur. Deniz yıldızlarının kıyıya vurduğu sırada küçük kızlar ya barbi bebekleriyle oynamakla meşguldur. Ya da tabletlerinden video izlemekle meşguldur. Genelde kimse umursamaz kimseyi. Sen yine de kimsenin ve hayatın seni umursamazlığına kapılma. 

Belki bir gün güzel bir şey olur.

Sevdiğim sözüm: Bazı şeyleri yazabilmek için bazı şeylerin yaşanması lazım. Mesela “Çarşambayı sel aldı” türküsünü yazabilmek için Çarşambayı selin alması lazım. Kimse oturup da “Çarşambayı ne alsın?” diye düşünmez.

Tavsiye Film: Guguk Kuşu

Konu hakkındaki düşüncelerinizi aşağıdaki e-mail adresine yazabilirsiniz. Diğer görüş ve önerileriniz için de yazabilirsiniz.

e-mail: [email protected]