Koronavirüs Zonguldak'ta Geriliyor
Zonguldak'ta sevindiren bir gelişme ile karşı karşıyayız.
Bu gelişme tüm Zonguldak'ı çok yakından ilgilendiriyor.
Çünkü Zonguldak'ta çok 30 büyük şehir ile birlikte Zonguldak ismi hep korona virüsle anılır oldu.
Ancak Zonguldak Valiliği Pandemi Kurulu'nu almış olduğu ilçeler sarası geçiş sınırlandırmaları olsun, pazaryerlerin kapatılması, ayrıca merkezi hükümetin sokağa çıkma yasağı gibi bir çok kararla birlikte Türkiye'de olduğu gibi Zonguldak'ta da sevindiren ve yüz güldüren gelişmeler, ile karşı karşıyayız.
Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi Başhekim Hasan Tosun kendisine ait sosyal medya hesabından önemli ve önemli olduğu kadar hepimizi çok sevindiren bir açıklama yaptı.

ZONGULDAK'TA KORONOVİRÜS DÜŞÜŞE GEÇTİ
Zonguldak'ta korona virüsle mücadele sevindiren gelişme yaşandığını belirten Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi Başhekim Hasan Tosun, "Zonguldak'ta korona virüs salgının düşüş hızı Türkiye ortalamasının üzerinde" şeklinde konuştu. 

KABUS GERİDE KALDI
İlk zamanda yaşanılan kabusun artık geride kaldığını belirten hasan Tosun,Zonguldak'ta salgının başladığı andan itibaren ilk 20 günün adeta kabustan farksız olduğunu,230 yatan hasta ve yoğun bakım gördüklerini ancak şükür ki bu sayının şimdi ise 70'e kadar gerilediğini, Sağlık Bakanım Fahrettin Koca'nın salgının kontrolümüzde olduğunu hasta sayısında azalmanın başladığını, yoğun bakım entübe hasta sayısında düşüş olduğu açıklamasının daha ötesinde Zonguldak'ın koronovirüs salgının azalma grafiğinin Türkiye ortalamasından daha hızlı olarak düşüşe geçtiği söylemesi inanı içimiz ferahlattı.
Tabi ki bu açıklama salgın sona erdi anlamına gelmiyor.
Hani Cumhurbaşkanı Erdoğan Bayrama çifte bayram yaşamak istiyoruz dedi ya sanıyorum Türkiye'de rakamlar geriye doğru düşüşün başladığına delalet.
Türkiye olarak, Zonguldak olarak biraz daha sabredelim. Allah'ın izniyle bu Korona virüs belasını de yeneceğiz. yeter ki alınan tedbirlere uyalım. 
Buradan tüm sağlıkçılara minnetarız.
Koronavirüsle cephenin en ön safında çarpışan, savaşan sağlık personaline ne kadar teşekkür etsek azdır.
Güzel günler çok yakın

**
İŞTE EN GÜZEL RAMAZAN BAŞLADI
Her ne kadar camilere gidip namaz kılamasak ta, camide teravih namazı kılamayacak olsak ta yinede en güzel Ramazan olacak. Zenginlerin iftar şovları yok. Zengin iftar menüleri de olmayacak. İsraf olmayacak. Tevekkül içinde ramazan. Ne güzel işte. İftar şovları yapamayacak olanların ve durumdan siyasi çıkar elde edeceklerin zoruna gidecek ama. Bu ramazan huşu içinde nefisler terbiye olacak şekilde geçecek inşallah. Nerede o eski Ramazanlar diyorduk ya, Ahanda geldi işte. Şükürler olsun. Bütün restaurantlar, lokantalar meyhaneler kapalı. Aynen 25-30 yıl önceki Ramazanlar gibi oldu. Ramazan ayı kutlu olsun.
hoş geldin ya şehri ramazan