Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkan Hakan Yeşil, Türkiye Taşkömürü Kurumu'na (TTK) alınan 2000 işçiden Bartın’a ayrılan 400 işçi kontenjanından işe girmeye hak kazanan madencilerin kurumun tüm müesseselerinde çalışmak için işe alındığını söyledi. İşçilerin taleplerini bildiğini ifade eden Genel Başkan Yeşil, Amasra'ya yeterli sayıda işçi verilmesi için girişimlerinin sürdüğünü ve ellerinden geleni yapacaklarını da sözlerine ekledi. 
GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil, Bartın’da ayrılan 400 işçi kontenjanından işe girmeye hak kazanan işçilerinin TTK Genel Müdürlüğü bünyesinde bulunan müesseselere diğer işçi adayları gibi aynı kural ve yöntemle dağıtımlarının yapılmaya başlandığını söyledi. Konu hakkında açıklamalarda bulunan Genel Başkan Yeşil, şöyle dedi:
"Herkesin de bildiği gibi bir Türkiye Taşkömürü Kurumu'na alınacak 2000 kişiden  Bartın ve Karabük bölgelerimizde de kontenjan verildi. Bartın bölgesine 400 kontenjan verildi.  Karabük bölgemize 100 kontenjan verildi. 1500 arkadaşımız da Zonguldak içinden çekilmek üzere toplamda 2000 kişiydi. Tabii bu arkadaşlarımızın işe giriş amacı Türkiye Taşkömürü Kurumu’nda pano ayak üretim işçiliği sanatında çalışılması için işe alındı ve Bartın'dan çeken arkadaşlarımızın 400'ünde Bartın'da çalışması söz konusu değildi. Tabii ki Amasra bizim  müessesemiz. Amasra'yı da  bu 2000 işçiden verilmesi gereken bir işçi kontenjanı vardı. Son zamanlarda  kamuoyunu rahatsız eden Bartın'a  105 arkadaşımızın  verileceği konuşuldu. Tabii bu sayının yetersiz olduğunu biz de biliyoruz. Gerekli görüşmeleri yaptık. Şube başkanı arkadaşımız da aldık yanımıza. Bu arkadaşlar bu sayının arttırılması ve Amasra müessesemizin üretime başladığı an canlandırılması konusunda taleplerimiz bizim de var. Biz de bu konuyu takip ediyoruz. Tabii genel müdürlük makamları Bu sayının Amasra müessesemiz  üretime başladığında artıracağı konusunda bizlere sözleri var.  Bizler takipçisiyiz. Kamuoyunda  böyle bir olay rahatsızlık verdi. Ama dediğim gibi oradaki arkadaşlarımız Bartın'ın Amasra müessesesinde çalışacağız diye kuraya girmediler. TTK Genel Müdürlüğü bünyesine bağlı maden ocaklarımızda çalışmak için kuraya girdiler. Amasra’da bizim, diğer müesseslerde bizim. 
Daha önce de bu kura çekilişleri oldu. Arkadaşlarımız Bartın'dan Zonguldak'a gelip Zonguldak'taki iş yerlerinde hali hazırda çalışıyorlar. Bundan sonra çalışmaya devam edecekler. Dediğim gibi Amasra'da ki sayının arttırılması ve Amasra Müessesimizin tekrar eski haline dönmesi için elimizden geleni yapıyoruz. 
 

Kaynak: Ercan Demir