Öncelikle yeni yılın başka bir şey, NOEL in başka bir şey olduğunu ve yeni yılı kutlayanların NOELİ kutlayanlarla bir ilgisi olmadığını anlatarak başlayalım. Etrafta zaten yeterince boş muhabbet var (elbette bir o kadar da boş insan) bunca sorunun arasında boş yere ve aptalca NOEL geyiğinin bir anlamı yok . Bir kez daha anlatalım. Noel; Hıristiyanların Hz. İsa’nın doğum günü olduklarına inandıkları 25 Aralık gününü kutlamalarından ibaret bir gelenekleridir. Büyük önem verdiklerini de kabul etmeliyiz.

  Bize gelince, ne yeni yıl kutlaması ne yeni yıl coşkusu ! 

Sanırım içinizden yeni yıl coşkusu volkan gibi patlasa bile ödemeniz gereken faturalar ve market/Pazar/giyim fiyatlarını görünce o volkanın aslında sönmüş bir krater olduğunu hemen anlayacaksınız. 

  Ülkede yaşamın her gün daha da ağırlaştığı ve bütçelerin bu ağırlık karşısında/ tüm iyi niyetli çabalara karşın dayanamadığını görürsünüz. 

  Günümüzde temel sorunlardan birinin yaşadığımız problemleri doğru analiz etmediğimiz olduğunu düşünüyorum. Her olumsuz gelişmede birileri suçlamak yerine çözüm bulmak zorunda olanların, o çözüm yolları için gayret göstermeleri daha doğru bir yaklaşım olmaz mı? 

  Örneğin benim aldığım İNSANLIK DIŞI emekli maaşını hangi “ dış güç/güçler” organize ediyor ? Hadi onlar organize ediyor, içerdeki MİLLİ kardeşlerimiz bu işe el atıp da niye en doğrusunu bulmuyorlar? Ekonomimiz iyiyse niye bu “ büyük ekonomiden” payımızı alamıyoruz? Yok ekonomimiz çok iyi değil, zor dönüyorsa 4 milyondan fazla sığınmacıya niye milyar dolarlar harcıyoruz? Mesela emeklilikte yaşa değil YASAYA TAKILANLARA neden bir güzellik yapmıyoruz? Bu kardeşlerimizin sığınmacılar kadar değeri yok mu?

  EYT aslında güncel sorunlardan yalnızca bir tanesi. Eğitim konusunda çok mu iyi durumdayız? 

  Ya sağlık ? Zonguldak’ta yeterli yoğun bakım ünitesi yok diye SAKARYA’ya,DÜZCE’ye veya Ereğli’ye  hasta göndermek size göre normal mi? 

  Aklımızda çözemediğimiz bunca soruna rağmen içinizde hala yeni yıl coşkusu kaldıysa hepinize 2018 ve öncesinden çok daha olumlu ve güzel şeylerin gelişeceği yeni bir yıl diliyorum. Sağlıkla huzurla ve mutlulukla kalın.