Cumhuriyet Halk Partisi Ereğli İlçe Başkanı Ali Kocamanoğlu yerel seçimler öncesi Belediye Başkanlığı için aday adaylık süreci hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

İlçe teşkilatı olarak tüm aday adaylarının şanslarının eşit olduğunu ifade eden Ali Kocamanoğlu (Halil Pospıyık'a pozitif ayrımcılık yapılacak mı) sorusuna, "Tüm aday adaylarının eşit mesafedeyiz ve hiçbirinin birbirinden üstünlüğü yok" ifadesini kullandı.

İLÇE TEŞKİLATI OLARAK TÜM ADAY ADAYLARINA EŞİT MESAFEDEYİZ

"Şimdi şunu söylemekte fayda var. siyaset bir iddia üzerine inşa edilir. Bu bulunduğunuz koltuklara gelme amacınız, var olduğunuz yerlerde hizmet olmaktır. Bu yerel seçimler  sürece yaklaşıyor biliyorsunuz önümüzde de. Orada da biz de  şu andaki mevcut belediye başkanlığımızı koruyarak hatta o  iki tane beldemizde de belediye başkanlıklarını kazanmak istiyoruz. 

İsimlerden bağımsız olarak söylüyorum bunu. Bütün partililerimiz çok değerlidir Bizim için. bütün partililerimizin partimize verdiği katkı, değer çok kıymetlidir. Dolayısıyla bu kıymet ve değer üzerinden baktığımızda aday adayı olan bütün arkadaşlarımızın beldelerde ve ilçemizde de bizim için çok önem arz ediyor. Bunların yine kendileriyle yaptığımız Görüşmeler var. Bize gelen talepler var.   Hepsinin yanında olduğumuzu ifade ediyoruz sürekli. Çünkü biz 30 Mart'taki seçimlerden sonra yine partimiz adına önümüzdeki yerel seçimlere hazırlanacağız.

Dolayısıyla her bir aday adayımızın partimize kattığı değer bizim için çok önemli. Her aday adayına eşit uzaklıktayız kesinlikle çünkü öyle olmak zorundayız. 

Siyasi partiler küçülerek değil, büyüyerek iktidar olmak zorunda. Neticede sadece Cumhuriyet Halk Partisi tabanında değil, Ereğli'de ki bütün seçmenlere veyahut da Ereğli'deki bütün halka, Ormanlı beldemizle, Kandilli beldemizdeki, Gülüç beldemizdekibütün seçmenlerimizde bir başkanı seçecek
Dolayısıyla da burada birlik ve beraberliği ön plana alacak ilçe başkanlığından başlar.

İlçe başkanının bütün adaylarımıza eşit mesafede veyahut da ilçe örgütümüzün bütün adaylarımızın eşit mesafede durması bence zorunluluk diye görüyorum. 

"Mevcut Belediye başkanı Sayın Halil Posbıyık için herhangi bir pozitif ayrımcılık söz konusu mu?" sorusuna CHP Ereğli İlçe  Başkanı Ali Kocamanoğlu, "Şimdi Halil Bey konusunda bir çok kez net ifade ettim bunu. 2008'den beri bizim partimiz için gerçekten vazgeçilmez bir belediye başkanımız oldu. Halen de görevine devam ediyor. Dolayısıyla bu süreçte de yine öncelikle Cumhuriyet Halk Partisi tabanını ve  Ereğli'de ki kanaat önderleriyle veyahut da toplum önderleriyle, sohbetler ederek veyahutta istişareler yaparak hatta hatta anlamda ölçümler de yaparak toplumsal ölçümleri de yaparak kiminle yola devam edeceğimizi ilçe örgütümüz, il örgütümüz,  milletvekillerimiz ve genel merkezimize ortak bir istişare kararı alarak burada devam edeceğiz. 

Yani Posbıyık"ın herhangi bir şu anda ayrımcılığı konusu değil zaten böyle bir şey olamaz da. Olursa diğer aday adaylarının başvurusunun Bir anlamı olmaz.
Her arkadaşımız her aday adayı bizim için ayrı bir değer, ayrı bir katkıda bulunuyor. Dolayısıyla hepsinin yaptığı katkı çok önemli. Kimsenin bir ayrıcalığı yok. Kesinlikle, hiç kimsenin pozitif bir ayrımı yok ve  olması gereken de bu zaten. Cumhuriyet Halk Partisi sosyal demokrat bir parti. Emeği önceleyen bir parti. Kim ne kadar emek koyuyorsa sahada. Kim bunun karşılığını daha fazla alabileceksek halkımıza da onu aday göstereceğiz. 

TÜZÜK KURULTAYINDA ADAYLARIN ÖN SEÇİMLE BELİRLENMESİ KARARA BAĞLANACAK

23'ünde yapılacak Tüzük kurultayında tüm belediye başkan adaylarının, meclis adaylarının ön seçimde belirlenmesi konusunda Genel merkeze talep ettiklerini ifade eden İlçe Başkanı Ali Kocamanoğlu sözlerine şu şekilde devam etti; Şimdi biliyorsunuz 4-5 Kasım'da bizim büyük kurultayımız var. Büyük kurultaydan sonra da 23'ünde Tüzük Kurtayımız var. Bu tüzük kurultayında da muhtemelen ön seçim tüzüğe girecek şekilde. Dolayısıyla belediye başkanlarımız, belediye meclis üyelerimizin, il genel meclisi üyelerimizin hatta  yine  ön seçimine seçilmesi konusunda ciddi anlamda bir baskımız var."

Kaynak: Ercan Demir