Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Cengiz Çelik, "Sıcaklıklar iki üç gün daha mevsim normalleri civarında seyrediyor ancak perşembe gününden itibaren sistem artık hemen hemen etkisini kaybedecek diyebiliriz. Hem sıcaklıklar artacak hem de yağış oldukça küçük bir alanda görülecek" dedi.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Cengiz Çelik, yurt genelinde yaşanacak hava durumuna ilişkin yaptığı açıklamada soğuk ve yağışlı sistemin yurt genelinde etkili olmaya devam ettiğini söyledi. Çelik, önümüzdeki 2 gün daha kuzeybatı ve güney bölgelerinde yağış olacağını belirterek, "Sıcaklıklar iki üç gün daha mevsim normalleri civarında seyrediyor ancak perşembe gününden itibaren sistem artık hemen hemen etkisini kaybedecek diyebiliriz. Hem sıcaklıklar artacak hem de yağış oldukça küçük bir alanda görülecek. Sadece cuma günü için Marmara’nın doğusu ve Batı Karadeniz’de yağış var. Perşembeden hafta sonuna kadar önemli bir yağış yurt genelinde beklemiyoruz" diye konuştu.

6 günlük hava tahmini
Salı günü için Marmara Bölgesi genelinde, Orta Karadeniz’de, Orta ve Doğu Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yağış beklediklerini ifade eden Çelik, şunları söyledi:
"Onun dışında yağış beklentimiz yok. Bu yağışlar özellikle Marmara'da, İstanbul da dahil olmak üzere kuvvetli rüzgarla, poyrazla birlikte karla karışık yağmur ve kar yağışı şeklinde görülecek. Salı günü öğle saatlerinden itibaren Marmara Bölgesi'nde yağışın yağmura çevirmesini bekliyoruz. Çarşamba günü de yağmur şeklinde Marmara Bölgesi'nde etkili olacak. Güney bölgelerimizde ise Orta ve Doğu Akdeniz ile Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde, bir de Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda 2 gün daha yağış bekliyoruz. Salı ve çarşamba günü için yağışlar devam edecek. Bu yağışlar da yine güney kıyılarımızda yağmur, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar yağışı şeklinde görülecek. Perşembe günü için yurt genelinde sadece Orta Karadeniz’de hafif bir yağış beklentimiz var. Onun dışında bir yağış beklemiyoruz. Cuma günü için Marmara’nın doğusu ve Batı Karadeniz yağışlı geçecek. Onun dışında yurt genelinde yağış yok. Cumartesi için Doğu Karadeniz’de yağış var. Pazar günü için de sadece Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda yağış bekliyoruz."

Kaynak: İHA