Yerel seçimleri öncelikle Referandum haline getiren ilk ülke olmayı başardık. Çöpleri toplayacak temizlik elemanlarını, Su ve Fen işleri ekiplerini ve tahsilat yapacak veznedarları yönetecek, şehrin öncelikli sosyal ihtiyaçlarını karşılayacak, gerekirse yeni yollar yeni köprüler inşa edecek yerel idarecileri seçme işinden ülkenin güvenlik ve devamlılığına nasıl geldik? 

  Geçtiğimiz Haziran ayında yapılan Genel ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde az önce yazdığımız sorunları çözdüğümüzü düşünüyordum. Sürekli hayal kırıklığı yaşamaktan yoruldum. Şimdi yeni belediye başkanını seçtikten sonra MAAZALLAH başka büyük bir sorun çıkacak diye korkuyorum. 

  Ben normal sıradan bir vatandaşım. İnsanlık dışı Bağkur emekli maaşımla geçinmeye çalışıyorum. Büyük makamlarda oturup o saltanatı kaybetmek istemeyenlerin ruh halini anlamam. Anlatsalar da anlamam. İki kilo ucuz domates bulacağım diye günde 3 saat TANZİM SATIŞLARDA kuyruk bekleyenlerin de anlayacağını sanmam. 

  Şuna eminim, tüm siyasi partilerdeki başkan adaylarının mutlaka kent adına yapacakları “ kendilerince” önemli ve hayati projeleri vardır. Ama liderlerin meydan konuşmalarından o projeleri dinlemeye fırsat kalmadı ki! 

  Ben herhangi bir partinin belediye başkan adayı olsam partimin değil şahsımın ve projelerimin ön plana çıkmasını isterdim. Zira siyasi görüş olarak aynı çizgide olmadığın insanların da oyunu almalısın ki seçimlerden başarıyla çıkasın. Burası Zonguldak. 1990 yılından beri ihmal edilen bir kent. Zonguldak için ne vaat ediyorsun arkadaş? Bana ne senin başkalarıyla kavgandan! Devletten 1 kuruş burs almadan(almadık değil vermediler) Üniversite okuyan evladımın geleceği için ortaya hangi planı çıkardın? 

  İstihdam için hangi yatırımları yarın! Hayata geçireceksin? Yarın hayata geçirecek yatırım imkanı vardı dün niye yapmadın? 

  Kime oy vereceksin? Hangi lideri beğeniyorsun? Sizce hangi parti daha güçlü? Seçimi kim kazanır? Anket firmalarının sorduğu sorular bunlar. 

  İzliyorum sosyal medyada yaşlı bir teyze bu sorulara “filem boş, her şey ateş pahası” diyor. Bir amcam “korkmuyorum, söylediklerimi yayınla evladım “diye bağırıyor. Gençler “yarın işsiz gezeceğiz, nerede bizim gelecek planlarımız” diye isyanda ….

  Bana göre seçim bitmiş …. Siz sonuçları bekliyorsunuz….