CORONAVİRÜS (Covid-19) Dünyanın başına bela olduğundan beri artık hiçbir şeyin eskisi gibi olamayacağını hala ve inatla anlamayanlar var. Ortaya atılan SENARYOLARIN tamamı doğru olsa yada hiç birinin aslı olmasa bile hayatımızdaki büyük değişikliği nasıl olur da anlamazlar ANLAŞILIR gibi değil. Hadi olay eğitimle anlatılan bir şey olsa, ben okumadım, ben görmedim, ben duymadım dersin de be kardeşim açık apaçık ortada yaşanan bir SALGIN var. Bunu nasıl olur algılayamazsın? Çevrene bir bak, neredeyse her mahallede her gün bir cenaze beyaz tulumlu 3/4 kişi ile kaldırılıyor. En sevdiğimiz en değer verdiğimiz insanlara son görevimizi dahi yapamıyoruz. 

   Kritik dönemler kritik kararlar gerektirir. Önemli isimler böylesi zamanlarda ortaya çıkar. Ya da bazılarının fiyakası böyle zamanlarda son bulur. Paranın, makamın, güzelliğin ve daha bir çok şeyin çok ta bir anlamı olmadığını anlamaya başlarsınız. Garajda bekleyen 500 bin liralık aracın olsa ne yazar, atlayıp nereye gidebilirsin ki? Bankada, “gelecek için” diye diye biriktirdiğin o yanına yaklaşılmaz serveti “ yiyemeden gitmek düşüncesini” benim anlamam imkansız. Günlük yaşayan insanların derdi o günkü yiyecekleridir. Bir siyasinin gelecek yıl yüzde 5 büyüyeceğiz, uçacağız falan demesinin bizce hiçbir anlamı yoktur ama “ KURT KIŞI geçirir ama yediği ayazı UNUTMAZ” misali bu günlerde bize yapılan hiçbir davranışı unutmayız. 

  Çevremizdeki insanlarla iletişimimiz telefon yada sosyal medya üzerinden oluyor. Eski günleri, o dost sohbetlerinde içilen sıcak demli çayı özlüyoruz. Günümüzde hiç kalmayan komşuluk ilişkilerini tekrar hatırlamak üzereyiz. Komşu komşunun külüne muhtaçtır sözü öyle iş olsun diye kullanılmış bir söz değilmiş, anladık. İnsana insan gerekirmiş anladık. Büyük ihalelere, büyük projelere belki birkaç şuursuz alkış tutabilir yada o işlerden nemalanlar ama halk “yarın hasta olursam gideceğim hastane var mı? İhtiyaç olursa yoğun bakım ünitesi var mı? Çalışamıyorum, eve gelen elektrik-doğalgaz ve telefon faturalarını niye ertelemiyorlar? Suyu nasılsa belediyeler alıyor diye hemen onun yasasını çıkaranlar neden diğer faturalar için Mart ayında sık konuşulan “ öteleme/ erteleme” işini hala başaramadılar. 

   Eve gelmesini beklediğimiz maskelere ne oldu? Eczaneye mi gidip alacağız? Şifre mi gelecek? Zenginin gönlü olana kadar garibin canı çıkar durumumu söz konusu! 

  Geçen yıl ekonomik olarak zor günler geçiriyor ve kendimize “ ayakta kal” telkini yapıyorken artık “hayatta kal” diyoruz. Zira bazılarının önceliğinin “ halk” değil “yapılan projeler” olduğunu net şekilde görüyoruz.

  Ülkemizdeki sağlık sistemini elbette destekliyoruz. Sağlık çalışanlarına MİNNETTARIZ. Görevini canla başla yapan tüm kamu görevlilerini ömrümüz yettiğince UNUTMAYACAĞIZ.