Arsenal takımında forma giyen  Zonguldaklı ünlü futbolcu Mesut Özdil, Doğu Türkistan'da, Çin'in ağır zulüm ve baskısı altında yaşayan Uygur Türklerinin haklarını savunduğu için kadro dışı bırakıldı, sözde "insan hakları şampiyonu" Avrupa, zulme isyan eden Mesut Özdil'i susturmak için elinden geleni yapıyor.
Mesut Özdil susmadı, zulme karşı susmayacak.
Dünya çapında futbolcu kariyerine sahip Mesut Özdil, şanı-şöhreti, kariyeri bir yana bırakarak, nerde bir zulüm, nerde bir haksızlık varsa karşı çıkmaya, mazlumların sesi olmaya devam ediyor.
Helal olsun !..
Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır.
Susmayana helal olsun !..

*
Devrek'in öz evladı, ülkemizin gururu Mesut Özdil'e en büyük destek Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt'tan geldi.
Bozkurt, sosyal medya hesabından Arsenal'a gönderme yaptı, Özdil'e sahip çıktı.
Başkan Bozkurt, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, iki yüzlü, iki dilli Avrupa ile Çin zulmüne tokat gibi yanıt gönderdi.
Çetin Bozkurt'un, bu anlamlı paylaşımını ibret-i alem için aynen yayınlıyoruz.

" Çin’in Doğu Türkistan’daki Uygur Türkleri’ne yönelik zulmüne dair Mesut Özil’in sosyal medyada haklı çıkışını destekliyoruz. Dünyadaki adaletsizliklere, haksızlıklara karşı ses çıkarıp Çin'in Uygur Türkleri’ne yaptığı zulmüne tepki gösterdiği için kariyerini tehlikeye atma pahasına dimdik duran Mesut Özil’e yapılan baskı, kadroya almama, linçe uğratma ve yalnızlaştırma politikalarına karşı Mesut Özil’in sonuna kadar yanındayız, Türk’üm diyen herkesi de onun yanında olmaya çağırıyorum.
    Bu vesile ile Mesut Özil’e desteğimizin tam olduğunu yineliyor kendisine yapılan baskıları da şiddetle kınıyorum.” 

Bu hassasiyet "milli" bir duruşun eseridir, herkese örnek olmalı…
Çetin Bozkurt'a helal olsun !..
Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır.
Susmayana helal olsun !..
(Erhan ÇAKMAK)