Tam tamına 1 yıl oldu

28 Mart 2020 tarihinden beri Coronavirüs tedbirleri kapsamında tren seferleri durdurulmuştu.

Bu geçen 1 yıl sürede vatandaş tren seferlerin olmaması nedeniyle adeta perişan oldu.

Vatandaşlar özellikle Filyos, Türkali, Göbü, Muslu, Çatalağzı bölgelerinde ikamet eden vatandaşlar Zonguldak’a gelip gitmek için oldukça ter döktüler.

Pandemi sebebiyle tren seferleri iptal oldu ama pandemi sebebiyle tren seferlerin olmaması nedeniyle vatandaşlar tıkış tıkış otobüslerde işlerine gidip gelmek zorunda kaldılar.

Karabük ve Gökçebey’den günlük olarak gelmek zorunda kalan insanlar çok mağdur oldular.

Zonguldaklılar 1 senedir tren seferlerin başlamasını sabırsızlıkla bekliyordu

Tren seferleri başlayacak diye müjdeli bir haber bekliyordu

Siyasiler tren seferlerin başlatılmamsı için bugüne kadar sayısız açıklamalar yaptılar.

Ve beklene müjdeli haber geldi

22 Mart’ta (Karabük-Zonguldak) arasında ve (Gökçebey-Zonguldak) arasında günde karşılıklı 5 sefer, yani toplamda 10 sefer yapılmaya başlanacak

Sefer sayısı yeterlimidir yetersiz midir o başlayınca beli olacak ama biz öncelikle tren seferlerin başlamasını istiyorduk ve 22 Mart’ta şunu şurasında fazla bir şey kalmadı

Bir kaç gün sonra Zonguldak tren seferlerine kavuşacak

Koronavirüse karşı normalleşme süreci kapsamında tren seferlerinin başlatılması kararı alınmıştı.

Dileğimiz ve temennimiz şimdilik turuncu renkte olan Zonguldak’ın Kırmızı’ya dönmemesidir

**

DEVA PARTİSİ 1 YAŞINDA..

9 Mart 2020 yılında resmi olarak kurulan Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi kuruluşunun birinci yıl dönümünü kutluyor.

Genel Başkan Ali Babacan, partisinin kurucularıyla birlikte sabah saatlerinde Anıtkabir’i ziyaret etmesini ardından genel merkeze geçerek çevrimiçi bir toplantıda 81 il başkanına seslendi. Ali Babacan’ı yıllarca AK Parti’de bakanlık ve genel merkez yöneticilikleri yaptı. Daha sonra AK Parti ile yollarını ayırarak kendi partisini kurdu. Türkiye genelinde olduğu gibi Zonguldak’ta da Zonguldak’ta İl Başkanı Fatih Keleş liderliğinde DEVA Partisi teşkilatlanmasını da tamamlayarak ilimiz siyasetinde önemli bir aktör konumunda.

DEVA Partisi’nin kuruluşunun birinci yılını kutluyorum

**

AMELEBİRLİĞİ BAŞKANLIĞINA ATANAN ŞENOL YÜCEL’İ KUTLUYORUM

Amelebirliği Başkanlığına atanan Şenol Yücel’e görevinde başarılar diliyorum.

Kilimli’de doğan, İlk, orta ve lise eğitimini Kilimli’de tamamlayan, 1988 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümünden mezun olduktan sonra Ankara Üniversitesinde başladığı yüksek lisans eğitimini Zonguldak Karaelmas Üniversitesinde tamamlayarak 1996 yılında Jeoloji Yüksek Mühendisi unvanını alan Şenol Yücel, 1989 yılında Hacettepe Üniversitesi Zonguldak Mühendislik Fakültesi Maden Mühendisliği Bölümünde Araştırma Görevlisi olarak işe başladı. 2000 yılında Mülga Zonguldak Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü’nde (Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü) mühendis olarak göreve başladı. 2004 yılı ile 2009 yılları arasında belli aralıklarla İmar-İskan-Afet, Proje, İmar-Planlama, Yapı Denetim ve Yapı Malzemeleri birimlerinde Şube Müdürü olarak görev yaptı. 2010 yılından itibaren Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünde İl Müdür Yardımcısı olarak görev yapıyor.

Bir dönem siyasete de atılan ve aday adaylığını açıklayan Şenol Yücel, hayatını Zonguldak’a hizmete adamış bir insandır.

Şenol Yücel’in Amelebirliği Başkanlığı’na atanması doğru bir karardır

Ve Şenol Yücel görevini en iyi şekilde yapacaktır.