Hem karşı olmak hem de değil olmak nasıl bir şey bende anlamadım.

Projeyi destekliyoruz diyorsunuz ama onay vermiyorsunuz.

Zonguldak Belediye Meclisi’ni Temmuz ayı üçüncü birleşimi gerçekleştirildi. Tabi ki Zonguldak kamuoyu MAKZON projesinin kapsamında Üzülmez bölgesine yapılmak istenen sanayi sitesi konusuna kilitlenmiş durumdaydı. Mecliste be şahsen MAKZON projesinin gündeme gelip oylanacağını tahmin ederken birde baktım ki bir sonraki mecliste görüşülmek üzere komisyona bilgi notu olarak okutulması karşısında şahsen çok şaşırdım. 


Ben aslında mademki mecliste AK Parti çoğunluk var ve MHP’de destek veriyor, peki öyleyse CHP’ni desteği aranmadan da bu proje geçebilirdi ama bu tercih edilmeyerek CHP’nin projeye desteği inatla bekleniyor.

Şunu söylemek istiyorum
AK Parti Meclis Üyesi ve MAKZON Derneği Başkanı Murat Uzun bu proje şahısların kurumların değil Zonguldak’ın projesi olduğunu ifade ederek CHP’nin de destek vermesini talep ederken,

PROJEYE DESTEK VERMEK ZONGULDAK’A İHANETMİŞ..
Bu meclis toplantısında gördük ki CHP Meclis Üyesi Turgut Aydın, biz CHP olarak sanayi sitesini yerine itirazları nedeniyle projeye destek vermeyeceklerini ifade ederek projeye yeni yer aranması çağrısında bulundu.
Turgut Aydın projeye inatla destek vermeyeceklerini belirterek, çünkü bu projeye destek vermenin Zonguldak’a ihanet anlamına geleceğini söyledi.

KELİME OYUNU YAPILIYOR
Burada kelime oyunu yapılıyor
CHP diyor ki biz projeye kesinlikle karşı değiliz
Ama
Yerine karşıyız
O yüzden kesinlikle desteklemeyeceğiz diyorlar. 

1000 KİŞİ İSTİHDAM EDİLECEK
Üzülmez mevkiine kurulacak olan sanayi sitesinde makine imalatı yapılarak hem de bacasız sanayi olacak ve çevreyi hiç kirlenmeyecek şekilde olmasına rağmen CHP grubunun inadına karşı olması hiçte masumane değil..

Eğer o olağan üstü toplantıda bu kabul edilmiş olsaydı, temmuz ayı meclisinde 1 aylık bekleme süresini doldurmuş bir şekilde olacaktı ki projede zaman kaybı yaşanmayacaktı.
Proje hayata geçtiği zaman 1000 kişini istihdamı sağlanacak ki bu Zonguldak için çok büyük bir önem taşıyor. 

CHP bu işi zamana yayarak heyecanı kırmak, insanların içindeki yatırım yapma istediğini kırmak istiyor.
Hedeflenen bu mu yoksa
Bence Eylül ayında çoğunluğu elinde bulunduran AK Parti, CHP destek versin vermesin mecliste kabul ederek zaman kaybını önlemeli.

**


KAYMAKAMLARLA İYİ GEÇİNİN!..
Vali Mustafa Tutulmaz İl Genel Meclisi’ni ziyaret etti.
Mecliste İl Genel Meclisi üyelerine karşı konuşan Vali Mustafa Tutulmaz, il genel meclisi üyelerine kaymakamlarla iyi geçinin tavsiyesinde bulundu.
Çünkü kaymakamların bir çok bölgede yaptıkları hizmetlerle iyi bir tecrübeye sahip olduğunu ve kaymakamlarla koordine içinde çalışmaları gerektiğini söyledi.
Peki o zaman şöyle bir soru ortaya çıkıyor
Kaymakamlarla arası bozuk olan il genel meclis üyeleri ne yapacak. Hizmet yapamayacak mı. Tabi ki böyle bir ihtimal söz konusu değil ama elbette sadece il genel meclisi üyeleri değil kaymakamlar da il genel meclisi üyelerini dikkate almalı. Tek taraflı değil karşılıklı olmalı elbet.