Milli Eğitim Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında yapılan protokol sonrası yetenekli sporcuları tespit etmek için  Merkez ve ilçelerde yapılan taramalar tamamlandı. Daha önce yapılan taramalarda tespit edilen 80 çocuk son kez testlerden geçti.
Sporcu Fabrikası Salonunda  gerçekleşen  yetenek taramasına  katılan çocuklardan elde edilen verilen Bakanlığın sistemine yüklendi. Sistemin  değerlendirmesi sonrasında   çocuklar  yeteneklere göre çeşitli spor branşlarına yönlendirilecek. Proje hakkında bilgi veren
  Milli Eğitim Müdürlüğü, yetenek taraması il koordinatörü antrenör  Cem Uzun şunları söyledi; “ Geçtiğimiz sezon yaptığımız taramalarda  tespit ettiğimiz 80 çocuk 6 ay boyunca  antrenörler eşliğinde çalıştılar. Çocuklarımızın nasıl bir gelişme gösterdiklerini tespit etmek için son taramayı yaptık. Veriler Bakanlığın sistemine yüklendi. Sistemden gelecek  değerlendirme sonucunda bu 80 çocuk  yeteneğine göre branşlara ayrılacak ve  o branşta  antrenörler eşliğinde çalışmalarını sürdürecekler. Ben emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Çocuklarımıza başarılar diliyorum”

Haber: Ercan Aygün

Editör: Oğulcan Öz