Dile kolay 21 yaşındayız

Yeni Adım Gazetesi olarak 21. kuruluş yıldönümümüz kutluyoruz.

18 Ocak 1998 tarihinde merhum Devlet, Ulaştırma ve Enerji Bakanı Dr. Veysel Atasoy, AK Parti İstanbul Milletvekili, merhum sanatçı ve film yapımcısı Osman Yağmurdereli ile Erdoğan Demir’in öncülüğünde kurulan Yeni Adım Gazetesi 20. yılı geride bırakarak, 21.Kuruluş Yıldönümü’nü kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Kurulduğu andan itibaren yeni Adım Gazetesi Zonguldak’ın en seçkin gazetesi oldu hep.

Zonguldak’ta yerel basınında şu anda görev yapan isim vermiyorum hemen hemen tanınmış tüm gazetecilerin hepsi hayatlarının bir döneminde yeni Adım Gazetesi’nde görev yaptılar.

İleri teknolojimiz, baskımız, haber ve yorumlarımız ile yerel basında ekol oluşturan bir gazete olduk. Haberlerimizle, yorumlarımızla gündemi belirledik. İlkeli, düzeyli ve objektif yayıncılık anlayışımızdan asla ödün vermedik. 

 

Ben bu aileye 2003 yılında katıldım.

Onun öncesinde bir çok yerel gazetede görev yapmıştım.

Son 15 yıldır bir fiil aralıksız Yeni Adım Gazetesi’nde görev yapıyorum.

Allah nasip ederse de yapmaya devam edeceğim.

Mesai arkadaşım Ercan Aygün kuruluşundan günümüze kadar kesintisiz olarak görev yapan duayen bir görev meslektaşım. 

Aynı şekilde Genel Yayın Yönetmenim Erhan Çakmak’ta Yeni Adım Gazetesi’ni kuruluşundan 1.5 yıl sonra aileye katıldı. 

Aynı şekilde Yazı İşleri Müdürümüz Gamze Taşdemir ve Ramazan Köşe ile birlikte çok uzun yıllardır görev yapıyoruz.

Editör Sercan Yıldırım ve muhabir arkadaşlarımız; Göksel Çolak ve Atakan Alkan ile birlikte görev yapıyoruz.

Ve tabiî ki Matbaa ustamız Uğur Çınar

Ve asla unutulmayacak olan gecenin bilmem kaçında kalkarak Zonguldak’ta kamuya ve işyerlerine bin bir emekle hazırladığımız gazetemizi dağıtan emektar gazete dağıtıcımız Salih Barutçu ağabeyimiz ve tabiî ki Devrek İlçe Temsilcimiz Ahmet Çimen.

Biz büyük bir aileyiz.

Yazı ailemizde çok geniştir. Süleyman Kurt, Derya Akbıyık, Sercan Yıldırım, Yıldıray Demirci, Tansu Yıldırım gibi değerli kalemler günlük yorumlarıyla Zonguldak gündemini değerlendiriyorlar.

Kısacası Zonguldak güne yeni Adım’la başlar

Bu arada yeni Adım Gazetesi’de uzun yıllar görev yapan ve şu anda aramızda olmayan çetin Sezgin ve Harun Ersoy ağabeylerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum.

Ruhları şad, mekanları cennet olsun.

 

**

TAZİYE..

Kanser tedavisi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Kıbrıs Gazisi ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Zonguldak Şube Başkanı Ramazan Çakal'ı kaybettik.

Gaziler Derneği Başkanı Ramazan Çakal'ın cenazesi Karaelmas Mahallesi Güney Sokak'taki evine getirilerek, yakınları ve komşularından helallik alındı. Burada okunan Kur'an-ı Kerim ve yapılan duanın sonucunda askerlerin omuzunda cenaze aracına konuldu. Çakal'ın cenazesi ikindi namazının ardından Elvanpazarcık Beldesi Elvan Mahallesi'nde düzenlenen askeri cenaze töreninin ardından sonsuzluğa uğurlandı. 

Ramazan Çakal ağabeyimi çok seviyordum. Niye zaman görse beni “Ercan derneğe çay içmeye bekliyorum. Yine bu aralar gemliyorsun, unutun bizi” diyerek takılıyordu. Bende kendisine sık sık “Başkanım gerçekten çok yoğunum gelemiyorum. Gündem çok yoğun” şeklide cevap veriyordum.

Kendisi son zamanlarda oldukça rahatsızdı ve tedavi görüyordu. 

Ve acı haberle yıkıldım

Kendisini sonsuzluğa uğurladık.

Ramazan Çakal ağabeyimi hiçbir zaman unutmayacağım

Ruhu şad mekanı cennet olsun

 

**

İYİ TATİLLER

Bugün Zonguldak’ta 105 bin öğrenci karne alacak

Bugün Zonguldak’ta ilk, orta ve lise ile dengi okullarda eğitim öğretim gören toplam 105 bin öğrenci sömestr,15 gün sürecek olan yarı yıl tatiline giriyorlar.

Hepsine iyi tatiller diliyorum

Çocuklar bizim geleceğimizdir 

onlar bu ülkenin yarınıdır

Çocuklar bizim her şeyimizdir

İyi tatiller çocuklar

 

**

GÜNÜN SÖZÜ: Kiminin parası, kiminin duası..