AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Polat Türkmen ve Hamdi Uçar ve Ahmet Çolakoğlu, dün (Pazartesi) Çatalağzı termik Santrali'ni (ÇATES) ziyaret ettiler. Milletvekilleri; Polat Türkmen, Hamdi Uçar ve Ahmet Çolakoğlu'na; Kilimli Belediye Başkanı Kamil Altun, Gelik Belediye Başkanı Burhan Sezgin, AK Parti Kilimli İlçe Başkanı Sedat Demirci, AK Parti Çatalağzı Belde Başkanı Demirhan Demircioğlu eşlik etiler. Ziyarette ÇATES İşletme Müdürü Hakan kızıl ile görüşen milletvekilleri son durum hakkında kendisinden bilgi aldılar.
Bilindiği gibi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yasayı imzalamaması sonrasında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca, yılbaşından itibaren üretimi durdurulan ÇATES zor günler yaşıyor. ÇATES kendisinden istenilen filtre sorunu çözmesine rağmen bu seferde karşısına derin deşarz mazeretini çıkartılar.
Yaklaşık anlamda 500 kişinin istihdam edildiği santral Zonguldak ve bölgemiz açısından, bölge ve ilimiz ekonomisi açısından çok büyük bir önem arz ediyor. Ülkemizin enerji ve ekonomik yönden her zamankinden daha güçlü olması gerekirken ÇATES in tekrar üretime geçmemesi ve devamında kapanması ülkemiz için büyük bir kayıptır. Geç kalmadan ÇATES in tekrar üretime geçmesi için gereği yapılması şart. İnanın yeniden ÇATES'in üretim yapması için yerel anlamda iktidar milletvekilleri ve partililer elinden geleni yapıyor. Ankara'yı bu kararından döndürmeye çalışıyor.
Santralin bir an önce yeniden üretime geçmesi anlamında milletvekillerinin santrale yaptığı bu ziyaret oldukça anlamlı ve umut verici. Zonguldak olarak bu umuda ihtiyacımız var.


**

PTT DAĞITICILARIN YIPRANMA PAYI VERİLMELİ

Zonguldak'ta Koronavirüs salgını nedeniyle devlet tarafından ihtiyaç sahiplerine 1000 TL'lik nakit yardımın ikincisi yapılıyor. Zonguldak'ta ikinci faz olarak Alaplı'da 919, Çaycuma'da 1013, Devrek'te 828, Ereğli'de 4168, Gökçebey'de 485, Kilimli'de 711, Kozlu'da 701 ve Merkezde de 2709 olmak üzere toplam 11 bin 534 kişiye 1000 TL'lik içi para dolu zarflar PTT görevlilerince ev ev mahalle mahalle dolaşılarak bizzat dağıtıldı.Kolluk kuvvetleri eşliğinde yapılan bu dağıtımda PTT görevlileri mesai mefhumu gözetmeden çalıştı.
PTT çalışanlarını kutluyorum. PTT'ni bu arada ne kadar önemli bur kurum olduğu da ortaya çıkmış oldu.
Tüm Türkiye genelinde tüm dağıtımlar PTT aracılığı ile yapılıyor.
PTT'ni sorumluluğu çok büyük
PTT dağıtıcılarının yıllardan beri talep ettiği yıpranma payı artık verilmeli.
Çünkü PTT bu süreçte gerçekten sorumluluğunu fazlasıyla yerine getirdi ve getirmeye de devam ediyor.
PTT gerçekten teşekkürü ve takdiri hak ediyor.