Sevgili Okuyucular sizlere başlattığım bir projeden bahsetmek istiyorum.

Köylerdeki çocuklarımız için #HerÇocuğa1Kitap adında bir kampanya başlattım. Kitap okumanın önemini burada bahsedersem şimdi sizlere ayıp etmiş gibi olurum. Kitap okumanın öneminin hepimizin farkında olduğu âşikar her ne kadar çok fazla okumasak da.

Her zaman “ iyi bir gelecek “ ve “ iyi bir memleket “ vurgusunu bildiğiniz üzere kullanırım ve bunun için kendimce çalışmalarda bulunurum, bulunmaya da devam edeceğimi bilmenizi isterim. 

Mesele esasında benim yaptığım falan da değil; mesele çocuklarımıza kitap okuma alışkanlığı kazandırmak. İnanın başka hiçbir amacım yok.

Kitap okumanın keyfine erişen insanlar beni çok rahat anlayacaktır. Ama bu keyife ulaşmak da pek kolay elde edilmiyor. 

Çocuklarımızın okumasını hepimiz istiyor olabiliriz eyvallah ama onları okumaya teşvik edecek hareketlerde bulunmak gerekir. Onların okumasını istiyorsak bizler de okumalıyız. Ailecek anne - baba çoluk çocuk okumak lazım ki çocuklarımız da bu alışkanlığı elde etsin. Okumaya heveslendirmeliyiz benden demesi. “ Okuyan adamdan zarar gelmez “ diye takılırım hep arkadaş ortamlarımda ama cidden ben bu görüşe çoğu kez inanmaktayım.

Velhasılıkelam Sevgili Okuyucular,

#HerÇocuğa1Kitap projesi kapmasında Cumartesi günü Çaycuma’ya gidip 100 tane kardeşimizi sevindireceğiz inşallah. Bu kampanyaya katılmak, destek olmak isteyen herkes ulaşabilir. 

Sevgi ve Saygılarımla.