HEYELAN ALANLARINDA İKİ GÖKDELEN; 
BİRİ MERKEZ’DE ,BİRİ KOZLU’DA 

Kahramanmaraş ve Hatay'da meydana gelen ve yaklaşık 50 bin can kaybı ile 11 şehrimizde ağır yıkımlara neden olan depremlerin ardından, Zonguldak'ta heyelan bölgelerine inşa edilen gökdelenler tartışma konusu oldu.
Daha önce heyelan meydana gelen bu alanlarda tüm itiraz ve eleştirilere rağmen inşaat ve iskan ruhtası verilmesi kamuoyunun tepkilerine neden olurken, biri Zonguldak İl Merkezi'nde, biri de Kozlu ilçesinde olmak üzere heyelan alanlarına inşa edilen iki gökdelen kent gündeminde tartışma konusu olmaya devam ediyor.
Zonguldak İl Merkezi'nde, sık sık heyelan meydana gelen belediye şehirlerarası otobüs terminalinin üst kısmında CHP'li Belediye Başkanı İsmail Eşref tarafından izin verilen çok katlı bina ile, Kozlu çıkışında Ak Partili Belediye Başkanı Ali Bektaş tarafından izin verilen çok katlı binanın görüntüleri bile insanları ürkütüyor.
Her iki binanın bulunduğu alanlarda daha önce heyelan meydana geldiğini hatırlatan vatandaşlar, " Böylesine riskli alanlara üstelik 20-25 kata ulaşan binalara izin vermek bu binalarda ikamet eden insanların bile bile canına kast etmek anlamına gelir. Heyelan alanlarında yeniden heyelan meydana gelmesi halinde, bu canların ve maddi kayıpların bedelini kim ödeyecek? Hadi, müteahhitler rant peşinde, belediye başkanları buna nasıl izin veriyor" diye konuştular.

(Haber : Neriman Dengiz)

Editör: Oğulcan Öz