Kozlu eski Belediye Başkanı ve Kozlu Belediyesi’nin CHP’li Meclis Üyesi Hüdai Dökmeci, İyi Parti İl Başkanı Yavuz Erkmen’i ziyaret ederek, üye kaydı yaptırdı.

Bu durum, Kozlu siyasetindeki dengeleri alt üst edecek bir gelişmedir.

Üstelik Hüdai Dökmeci’nin yola çıkarken yalnız olmadığı, yanına bazı CHP’li isimlerden çok güçlü bir destek aldığı da belirtiliyor.

CHP’nin Kozlu’daki en önemli isimlerinden CHP eski İlçe Başkanı Hakkı Yayalar’ın, Hüdai Dökmeci ile birlikte hareket edeceği ve var gücüyle Hüdai Dökmeci’ye destek vereceği Kozlu siyaset kulislerinde yankılanıyor.

Eğer Hüdai Dökmeci “aday” olursa…

Yandı gülüm keten helva !..

***

Hüdai Dökmeci yabana atılacak bir siyasetçi değil…

Ak Parti’den Kozlu Belediye Başkanlığı, CHP’den Kozlu Belediyesi Meclis Üyeliği yaptı…

İlçede çok tartışılan imar düzenlemelerine karşı çıkan muhalif tavrı ile tanınıyor.

Eğer, Hüdai Dökmeci, Kozlu Belediye Başkanlığına aday olursa, henüz aday gösterilip gösterilmeyeceği belli olmayan Kerim Yılmaz ile CHP adayı Cengiz Bank’ın uykuları kaçacak demektir.

Cengiz Bank’ın adaylığı açıklandığı halde Kozlu siyasetinde varlığı ile yokluğu pek belli olmuyor. Kayda değer bir siyasi çalışması yok. Gerek CHP İlçe Başkanlığı döneminde, gerek CHP’nin Kozlu Belediye Başkan Adayı olarak, Kerim Yılmaz’a tek bir eleştiri yöneltmeyişi, Kozlu’da herşey güllük-gülistanlıkmış gibi ilgisiz kalması, adeta eleştiri yapmaktan çekiniyormuş görüntüsü vermesi, Kozlu’daki CHP seçmeninin dikkatinden kaçmıyor.

Hüdai Dökmeci, İyi Parti’den Kozlu Belediye Başkanlığına aday olursa, hem Ak Parti’den, hem de CHP’den oy alması kuvvetle muhtemeldir.

Üstelik, ilçedeki betonlaşma ve imar tartışmalarından bıkıp usanan Kozlu halkının bu konularda halktan yana net bir tavır sergileyen Hüdai Dökmeci’den yana oy kullanması da kuvvetle muhtemeldir.

Diyeceğimiz o ki, Hüdai Dökmeci’nin aday olması halinde Kozlu’daki siyasi dengeler çok değişebilir, o nedenle herkes vaziyetini ona göre almalı…

***

İyi Parti İl Başkanı, Zonguldak eski Valisi Yavuz Erkmen, son derece dikkatli, bütün ilçe ve beldelerin tek tek siyasi analizlerini yapan, ağır, ancak sağlam adımlarla bir siyaset stratejisi izliyor, zamanlamayı iyi yapıyor, seçimlere aday olarak katılacak siyasi rakiplerini veya muhtemel siyasi rakiplerini görerek, uhuletle ve suhuletle yol almayı tercih ediyor.

Kozlu’da Hüdai Dökmeci, Devrek’te Songül Saraç ile yapılan görüşmeler bunun eseri…

Yavuz Erkmen yerel seçimlerle ilgili “iddialı” konuşuyor…

Boşuna değil galiba…