Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şubesi Başkanı Hüseyin Şirin, uyarmıştı.

Türkiye Sakatlar Derneği Şube Başkanı Hüseyin Şirin, bu konuda yaptığım haber sayısını hatırlamıyorum ama bir çok kez, başka illerden gelerek derneklerin ve engellilerin adını kullanarak dergi satanlar, makbuzla yardım toplayanlara tepki göstermişti.

Hüseyin Şirin defalarca yaptıkları uyarılara rağmen İl dışından gelerek derneğin ve engellilerin adını kullanarak dergi satanlar, makbuzla yardım toplayanlar ve bunun gibi engellileri istismar ederek halkımızdan para toplayanlar bu faaliyetlerine hala devam ettiklerini, esnaflara gittikleri gibi ilce ve beldelerle mahalleleri ve köyleri de dolaşıp vatandaşlarımızı engellileri kullanarak dolandırdıklarını ifade etmişti

Şirin, bu il dışından gelen ve Zonguldak’taki engellilere hiç bir katkısı olmayan kişi ve kuruluşların bu yardım taleplerinin kesinlikle karşılanmaması ve tepki göstermesini halkan istemişti.

Bakın Adıyaman’da bir olay gerçekleşti.

Adıyaman Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekiplerince, Adıyaman merkezli, Ankara, Antalya, Adana, Samsun, İstanbul, Afyonkarahisar, Mersin, Balıkesir, Kocaeli, Aydın, Uşak, Eskişehir, Kayseri, ZONGULDAK ve Tekirdağ olmak üzere 22 ilde 70 adrese eş zamanlı operasyonla birlikte 6’sı Adıyaman, 43'ü diğer illerden olmak üzere 14'ü kadın 49 kişi gözaltına alındı.

Bir engeli derneğinin adını kullanarak kanserli hastalar, engelli ve yaşlı kişilerin ihtiyaçlarının karşılanacağı söylemleriyle vatandaşlardan para toplayan bu dolandırıcılık çetesine baskın yapıldı. Nitelikli dolandırıcılık yapan çete üyelerinin vatandaşlardan topladığı paraları hasta ve engelli kişilerin ihtiyaçları doğrultusunda kullanılmadığı, derneğe aktarılmadan kişisel hesaplara gönderilerek haksız kazanç elde edildiği, banka hesapları ve MASAK verilerinde haksız kazancın 400 bin TL civarı olduğu, ayrıca şüphelilerin 6 milyon lira karşılığı olarak makbuz kesildiği tespit edildi.

Ee ne demişti Türkiye Sakatlar Derneği Başkanı Hüseyin Şirin, 

“Bunlar yerine ilimizde ki engellilere yardım etmek isteyen vatandaşlara ilimizde bulunan engelli derneklerine yardım etsinler, aksi takdirde dolandırılma riskiyle karşı karşıyalar”

İşte bunun için Hüseyin Şirin haklı çıktı.

Hüseyin Şirin uyarmıştı diye yazdım

Siz siz olan il dışından gelen engelli dernekleri adı kullanılarak kanserli hastalar, engelli ve yaşlı kişilerin ihtiyaçlarının karşılanacağı söylemleriyle vatandaşlardan para toplayan kişilere kesinlikle kanmayın.

**

VAROL DEMİRKÖSE BENİ ARADI

Kısa bir süre önce AK Parti milletvekilleri ve il yönetimi, annesini kaybeden Vali Erdoğan Bektaş’a taziye ziyaretinde bulunmuşlardı.

Bende taziye ziyaretine sadece AK Parti heyetinin değil diğer siyasi partilerinde gitmesi gerektiğini yazmıştım.

Ertesi gün MHP İl Başkanı Varol Demirköse telefonla beri arayarak, AK Parti heyeti ile aynı gün Vali Bektaş’a taziye ziyaretini gerçekleştirdiklerini sadece fotoğraf çektirmediğini ifade etti. Durumu düzeltme adına bunu yazmak zorunda hissettim kendimi.

Pazartesi günüde CHP heyeti Vali Bektaş’a taziye ziyaretinde bulunarak acısını paylaştı. 

Doğru olan da buydu