Hüseyin Uysal Zonguldak 1. Sıra Milletvekili adayı olmasına Zonguldak Büyük Birlik Partisi tabanından ve halktan büyük tepki var. 

Eski İl Başkanı Serdal Acar, kendisi için " Hüseyin Uysal bizim milletvekili adayımız olacak kapasiteye sahip değil, Zonguldak karşılığı yok, ben il başkanı olduğum sürece Hüseyin Uysal bizim aday adayımız" olamaz demişti. 

Serdal Acar'ı kendisine rakip gören Uysal, adaylık uğruna Serdal Acar'ı usulsüz şekilde görevden aldırmıştı. 

Gelinen noktada Serdal Acar ve ekibinin haklı olduğu anlaşılmış oldu.

BİR TEPKİ DE YILDIRAY MEŞE'DEN GELDİ

Büyük Birlik Partisi'nin etkili ve  sevilen isimlerinden Alaplı ve Ereğli'de toplumun bütün kesimlerinde karşılığı olan  Yıldıray Meşe, BBP'den milletvekili aday adayı oldu. 

Birinci sıra olmasına kesin gözüyle bakılan, bölglede ylüksek oy potansiyeline sahip olan Yıldıray Meşe de, Hüseyin Uysal'ın adaylık oyunundan nasibini aldı. 

Hüseyin Uysa'ın, birinci sıradan aday olması sebebiyle Yıldıray Meşe, BBP Genel Merkezi'nin tüm ısrarlarına rağmlen ikinci sıra adaylığını reddetti. Meşe, konuyla ilgili açıklamasında " Merak ettiğim tek şey 3 üniversite bitirmiş birisi olarak nasıl birinci sıra adayı olmam bunun açıklamasını bekliyoruz" dedi. 

Yıldıray Meşe açıklamasında, " Hüseyin Uysal'ın olduğu yerde 2 sıra milletvekili adaylığını kabul etmem söz konusu olamaz. Çünkü, Hüseyin Uysal'a, Zonguldak'ın her köşesinde büyük tepkiler var, o yüzden kendimin birinci sıra olmasını istedim, zarar göreceğimi biliyorum ve siyasi yaşantımız riske atmamayı tercih ettim. Yıldıray Meşe olsaydı çok farklı olurdu ve Büyük Birlik Partisi Zonguldak Milletvekili çıkarma şansına sahip olacaktı. İl Başkanı Nihat Şen'i ise taraflı ve sadece Hüseyin Uysal'ın aday olmasından başka fikri olamayan birisi olarak gördüm. Bu da il başkanlığı makamına hiç yakışmadı. 

Bu durum beni son derece rahatsız etmiştir, belediye başkanlığında başarılı olamayan birisinin aday olmasını da Zonguldak halkının hoş karşılamadığını yakinen çevremizde görmüş olduk" dedi.

HABER MERKEZİ

Editör: Oğulcan Öz