Hayatta en kötü şeylerden biri “güvendiğiniz insanlardan kazık yemektir”.

   Endişelenme yanında biz varız derler, en lazım olduğu anlarda yapayalnızsınızdır. Para senin köpeğin olsun denir, 100 lira bulamazsın o büyük konuşanlardan en sıkıntılı zamanlarda. Çevrende kapı gibi insanlar vardır, 1 ünite kan lazım olsa kimse gelip o 1 ünite kanı vermez, verecek insanın bulup getirmezler. Bir başarı kazanırsın, paylaşmak istersin herkesin işi çıkar. Ölüyorum dersin helva yemek için sıraya girerler, “yahu birader ne hastasısın, bir doktora gösterseydik, diyen bulamazsın. 

  Sosyal medyada gördüm, daha düne kadar “sağlık sistemini eleştiriyorum” diye bana sitem eden biri isyan ediyor “bu nasıl sağlık sistemi” diye, tam da onu anlatmaya çalışıyordum. Eğer hasta değilseniz( dilerim hiç sağlık sorunu yaşamazsınız) hastaneyle ve sistemle bir işiniz yoksa size anlatılanlara inanırsınız. Yok, hasta oldunuz ve muayene olmak istiyorsunuz, tedavi olmak zorundasınız sorun işte orada başlıyor. Her şeyde yoğun sıra var. Paralı muayenede dahi sıra günler sonraya veriliyor. Önce sağlık elbette … Para; turşu kurmak için değil daha sağlıklı ve daha iyi bir yaşam için gerekli. 

  Son günlerde sağlık çalışanları “YÖNETEMİYORSUNUZ, TÜKENİYORUZ” türünde açıklamalar yapıyor. Bir hafta içinde onlarca sağlık çalışanı istifa ediyor. Bu haberlere dikkat edin, hasta olduğunuzda “siyasi parti il/ilçe başkanlıklarına gidip tedavi olmayacaksınız” mutlaka bir sağlık kuruluşuna gitmek zorundasınız. Yok, benim köşede birikmiş yüz/iki yüz bir dolarım var istediğim ÖZEL SAĞLIK kuruluşuna giderim diyorsanız, zaten bu yazımı okuyup zaman harcamayın, ben kendim gibi İNSANLIK DIŞI emekli maaşı alanları ve asgari ücretlileri kastetmiştim. 

  Gerçekleri takip edenler için söylemekte fayda var; “gerekmedikçe evden çıkmayın” darılan darılsın, kırılan kırılsın “ düğün-kına-nikah veya mevlit toplantılarına katılmayın”. İşiniz yoksa/mecbur değilseniz kalabalıklardan uzak durun. Sağlık sisteminin değil kendi kendinizin “sorumlusu olun” . Hastalık bu, tüm tedbirlere rağmen yinede hasta olabilirsiniz. COVİD-19 değil başka bir menfur hastalık yakalayabilir yakanızı( ALLAH korusun) ama siz en azından elinizden geleni yapmış olmanın huzuru içinde olursunuz. Yarınlarda “keşke” dememek için İÇERİDEKİ HAYATA önem verin. Yıllardır dışarıdakini zaten gördünüz, pek bir şey kaybetmeyeceksiniz nasılsa ….