İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Makine ve Kimya Endüstrisi'nin (MKE) Kayaş'taki kapsül fabrikasında meydana gelen patlamada 4 işçinin yaralandığını bildirdi.
MKE fabrikasındaki patlamayla ilgili ilk resmi açıklama, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya tarafından sosyal medya hesabından yapıldı. Açıklamasında Bakan Yerlikaya, “MKE Kapsül Fabrikası'nda saat 10.52'de meydana gelen patlamada maalesef 4 işçimiz yaralandı. Emniyet, itfaiye, AFAD ve 112 Acil ekiplerimiz bölgede. Yaralılarımıza Allah'tan acil şifalar diliyorum. Gelişmelerle ilgili kamuoyu bilgilendirilecektir” ifadelerini kullandı.

PATLAMAYI GÖREN VATANDAŞ O ANLARI ANLATTI

Makine ve Kimya Endüstrisi'nin (MKE) Ankara'da bulunan Kapsül Fabrikası'nda yaşanan patlamanın ardından, olayın tanıkları o anları anlattı.
Ankara'nın Mamak ilçesine bağlı Kayaş semtinde bulunan MKE Kapsül Fabrikası'nda meydana gelen patlamanın ardından olayın görgü tanığı Levent Davran o anları anlattı. Olayın öğle saatlerinde meydana geldiğini belirten Davran, “Saat 11.30-12.00 civarı dumanı gördük. Patlama sesleri geldi, 3-4 kez patladı. Ambulanslar geçtikten sonra 5-6 tane itfaiye, itfaiyeden sonra tekrar patlama oldu. Patlamadan sonra biz buraya geldik zaten. İndim eve çıktım dedim herhalde bir şey yoktur. Tekrar geldiğimde büyük bir patlama oldu. 3-4 kere patlama sesi duydum ben. Ardından tek tek patlamaya başladı” ifadelerini kullandı.

(İHA)

Editör: Oğulcan Öz