Şimdi başlığım kendini belli ediyor; 

“ İFTİRA “ hayatımızda çokça yer alabilecek olan bir arkadaştır.

Olmayanı olmuş gibi gösterenler; hatta suçlamalar ve daha niceleri… 

En vahim olanı ise photoshop ( fotoşop) ‘lu gerçek olmayan fotolarla insanlara iftira atmak; hiç adil olmayan kirli bir harekettir. Bu kadar çok ileri, kirli bir yere kadar gitmiş ki bu durum; karı kocanın kendi fotolarıyla bile böyle gerçek olmayan fotoğraflar yapıyorlar. Çamur at izi kalsın; ya tutarsa? 

Zafere giden her yok mübah mıdır? 

Bu bize uygun ya da makul gelmese de bazıları için her yol mübahtır. 

Bunlar Machiavellist takılırlar; her şey uygundur onlar için. 

Bazıları bunu kabul eder ve ben bunlara çok az da olsa saygı duyarım. Ama bazıları da onlar için her yol mübahtır ama bu tavırlarını kabul etmezler; ben onlara kıl kaparım.

Toplumda günlük hayatımızda, arkadaş – dost ortamlarımızda bu tarz ithamlarla karşı karşıya kalabilirsiniz; hatta mutlaka kalmışınızdır. Demediğiniz sözü dedi gibi anlatırlar, yapmadığınız şeyi yaptı derler; derler de derler ama kimse sormaz cidden böyle bir şey oldu mu diye. 

Kafasında sinsi plan yapan insanlardan nefret ederim ve o kafasında kurguladığı şeye ulaşmak için yapmayacağı şeyi olmayan tipleri de sevmem. Onlar için başkasının önemi yoktur ya da cidden içindeki hırs, ego siz ne derseniz deyin onun gözünü boyamıştır. 

Alakası olmayan durumları bile bambaşka şekilde kurgulayıp söylemlerde bulunabilirler. Bu da bazen yaftalamak olur, bazen kurgulamak, bazen paranoya çoğu kez de iftira. 

İnsanlar arası laf taşıyarak, olmayanları oldu gibi anlatarak hayatlarını devam ettiren bir kitlenin olduğunu hepimiz bilmekteyiz. 

Bu insanlar bu durumlardan beslenir ve çıkar elde ederler; anlayacağınız kaostan beslenirler. Mutlaka hepiniz de böyle şeyler yaşamışınızdır. 

Ben bu tarz insanları kınıyorum; aradaki olmayan lafları ya da biri beş olarak anlatan, taşıyan insanların da bir gün kendi pisliklerinde yok olacağına inanmaktayım. Bana da çok iftiralar attılar; yazdığım her kelama anlam yüklemeye çalıştılar, hareketlerimden çıkarım yapmaya ve daha niceleri...

Ben dikkate almamayı yeğliyorum; hesabını veremeyeceğiniz, açıklamasını yapamayacağınız eylemlerin altına da girmemenizi önemle rica ediyorum.

Her neyse Rabbim iftiradan uzak bir hayat nasip etsin inşallah.