Zonguldak İşkur İl Müdürü Gönül Demirsu okullara 400 hizmetli ve 230 güvenlik görevlisi alınacağını söyledi.
Ülkemizdeki işsizliğin yoğun olduğu zamanlarda işgücü piyasasından işsizlerimizi uzak tutmamak adına zaman zaman toplum yararına programlar düzenliyoruz. Bütün kamuoyunun da her daim beklediği ve sürekli kurumumuza bu soruları sorması nedeniyle açıklama yapma gereği duydum. Bugün itibariyle sistemimize toplum yararına programdan bir ödenek düştü, okullarda sadece çalıştırılmak üzere 400 temizlik personeli 230da güvenlik görevlisi alınacak. Ancak burada talimatlarınızda bir değişiklik oldu. Daha önce net 3 asgari ücretin aynı haneye girmesi halinde bu da ortalama 5000 liraya tekabül ediyordu. Bunlar toplum yararına programlardan faydalanamıyordu. Bu biraz daha mağdurlarının daha fazla faydalanması açısından aşağıya çekildi. Şuanda aynı hane içerisinde 1,5 asgari ücretin üzerinde ödeme girerse bu kişiler toplum yararına programlar faydalanamayacak ve bunları biz zaten zaman zaman kapılara da asacağız duyuracağız.  


Başvuruya gelen işsizlerimizede iş ve meslek danışmanları tarafından bu bahsedilecek bu durumda çoğunlukla sosyal yardımlaşmadan faydalanan ya da işte asgari ücret net bir buçuk katı asgari ücretin altında eve gelir gelenleri daha fazla faydalanmış olacağız. Henüz başvuru konusunda bir takvim belirlemedi. Bir araya gelerek bir takvim belirleyeceğiz bir komisyon oluşturacağız. Bu konuda herhangi bir net açıklama yok bunu tekrar sizler vasıtasıyla kamuoyun duyuracağım.  5 günlük bir başvuru tarihi olacak bu başvuru tarihinde herkes gelip kaydını yaptırabilecek. Hem kurumumuza gelebileceği gibi kayıt için hem de internetten de başvuru yapabileceklekler.
DİĞER KAMU KURUMLARI İÇİN ÖDENEK GELMESİNİ BEKLİYORUZ
Diğer kamu kurum ve kuruluşlar içinde ödenek gelmesini beklediklerini belirten İşkur İl Müdürü Gönül Demirsu sözlerine şu şekilde devam etti.
''Şuanda diğer kamu kurum ve kuruluşları için  ödenek gelmedi. Bu ödenek sadece Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullar için geldi ve şu anda bunun düzenlemesini yapacağız' akabinde belediyeler ya da diğer kamu kurum ve kuruluşlar için gelebilir diye bekliyoruz geldiği zaman bunun açıklaması da yapacağız'' dedi.
(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi