Zonguldak denice ilk akla gelen sadece TTK ve taşkömürü değil elbette

Birde çok ünlü bir caddemiz var ki hiç sormayın

Meşhur Gazipaşa Caddesi

Gazipaşa caddemizin halk arasında ki ismi de mecburiyet caddesi olarak geçiyor bunu da dip not olarak belirteyim.

Şimdi Gazipaşa Caddesi ile ilgili Perşembe günü İyi Parti Merkez İlçe başkanı Serhat yıldırım tarafından, Gazipaşa caddesini trafiğe kapatılması için imza kampanyası başlatıldı.

Kampanya Kapuz durağı arkasından derenin pareler olarak devam ederek eski kozlu belediyesi halk Otobüslerini kalktığı noktaya kadar diret olarak kanal açılarak dereni yönünün değiştirilmesi ve Kapuz durakları arkasından liman ağzına kadar olan yaklaşık 350 metrelik d

Derenin dolmuş durakların olarak kullanılması, yada valilik tarafından battı yapılarak yolun verilmesi ve Zonguldak trafiğinin rahatlatılması sağlanarak Gazipaşa caddesini trafiğe kapatılmasını kapsıyor.

Son derece mantıklı

Ancak 

Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz yeni bir proje ile karşımıza çıktı 

Proje ise şu şekilde:

Derenin limanla birleştiği noktaya yüksek bir duvar yapılması ve derenin debini yükseltilerek belirli bir derinliğe ulaştırılarak, Amsterdam gibi motorlu tekneler ile Venedik gibi gondol tipi teknelerle birlikte Zonguldak deresinin turizme açılması hedefleniyor.

Biri diyor ki derenin yönü değiştirilsin, dere yolu yol yapılarak Zonguldak trafiği rahatlaması sağlansın.

Birinde deniliyor ki Zonguldak deresinin debisi yükseltilerek Venedik gibi olsun ve Zonguldak turizmine hizmet etsin

Bu iki proje açıklamasının da peşpeşe yapılması oldukça manidar geldi bana

Serhat Yıldırım Perşembe günü

Deniz Yavuzyılmaz’da Cuma günü açıkladı.

.

Her ikisi de güzel bir proje.

Her ikisi de Zonguldak’ın yararına 

Serhat Yıldırım’ın projesini yapılmasının uzak görüyorum çünkü Uğur Mumcu kavşak düzenlemesi yeni yapıldı ve ne belediyeni nede kamu kurumların böyle bir proje için adım atacaklarını zannetmiyorum.

Deniz Yavuzyılmaz’ın projesinin hayata geçmesi daha yakın gözüküyor.

Bakalım sonuç ne olacak.

**

VALİ ÇINAR’IN ÇİFTLİK PROJESİ..

Vali Ahmet Çınar, Ramazan ayı boyunca iftar organizasyonunda görev alan ve katkı verenlere yönelik bir teşekür yemeği düzenledi.

Vali Çınar burada çok önemli bir konuşmaya imza attı.

Vali Ahmet Çınar konuşmasıda Zonguldak’ta dezajantajlı kişilerin çalışarak ekmek parası kazanması gerektiğini belirterek, “Bir tecrübe bir faaliyetin yerine getirme tecrübesi oldu. Bundan sonra hep birlikte daha güzel şeyler var hem kendi şehrimizin insanlarına hem de bu şehrin misafir olan insanlara çok faydalı olur. Yardım yaparken de kimseyi de ayrılmadık. Benim Bazı teklifler oluyor arkadaşlarıma. Yenisinde yapabiliriz ama hazır güzel şeyler yapmış ve başarmış iken gelin hep birlikte Zonguldak'ta bir çiftlik kuralım. Burada bağımlılıkla ilgili sorunu olan çok çaresiz olan veya zaman kardeşlerimizin çocukları insanları burada çalışsın ve burada üretim yapalım. Bu işin ticari tarafı da olsun. Orada çalışanların çalıştığı kadar bir para kazandığı sistemde kuralım. İyi bir modeli ortaya çıkartabilecek ve bu yapı Türkiye'nin temel sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin içerisinde olduğu bir yapı ve yanlışta asla yapmayacaktır. Burada herkes Helal haram kavramına dikkat eden hassas insanlardan oluşuyor ve zaten bunlara saygı göstermemiz kimse bu az önce saymış olduğum iyilikleri zaten yapmaz. Bunu ben çok dinlendiriyorum ve mutlaka yapalım. Sayın Vali Yardımcım Nevzat Taşdan’ın desteğiyle bu işi başaracaktır.” Dedi.

Bence Vali Çınar’ı projesi gerçekten çok güzel.

Bir an önce hayat geçmesi gerekiyor.

Zaten Vali Çınar’ın Kızılay ziyaretinde kendisine Çiftlik projesi konusunda hareket geçtiklerini ifade etti.

Gerçekten de güzel 

Zonguldak’ta gazeli işler oluyor

Ve buda bizi mutlu ediyor.

**