Almanya'nın Köln şehrinin adı artık İstanbul'da yaşayacak. Uzun yıllardır, Köln-İstanbul Kardeş Şehir Derneği tarafından yürütülen kampanyada mutlu sona ulaşıldı. Binlerce Zonguldaklı vatandaşın yaşadığı Köln ve İstanbul arasında kurulan bu dostluk, vatandaşlar tarafından takdir topladı. 
 
“BÜYÜK SEVİNÇLE KARŞILANDI” 

Köln - Almanya'nın Köln şehrinin adı artık İstanbul'da yaşayacak. Uzun yıllardır, Köln-İstanbul Kardeş Şehir Derneği tarafından yürütülen kampanyada mutlu son. Köln'ün adını taşıyan cadde, İstanbul'un Maltepe semtinde yer alan Cevizli mahallesinde yaşayacak. Karar,  Köln-İstanbul Kardeş Şehir Derneği tarafından duyuruldu.
 
Dernek, bu fikri iki yıl önce Maltepe Belediyesi Başkanı Ali Kılıç'a sunmuş. Karara çok mutlu olduğunu ifade eden, derneğin başkanı Walter Kluth, " Girişimlerin artık işe yaradığından memnunuz" dedi. Önümüzdeki yıl haziran ayında, Köln heyeti İstanbul'a giderek Köln'ün adını taşıyan caddeyi ziyaret edecek.
 
“KÖLN’DE 15 YILDIR İSTANBUL CADDESİ VAR” 

Köln'e bağlı Kalk ilçesinde 1 kilometrelik iki şeritli yola 14 yılı aşkın bir süre önce "İstanbul" adını verilmişti. İstanbul ile Köln arasındaki şehir ortaklığı 26 yıldır sürüyor. Adını Köln-Straße olarak değiştirmenin amacı, her şeye yeni bir ivme kazandırmak ve şehirler arasındaki ilişkiyi güçlendirmek olduğu ifade edildi.
 
“İBB MECLİSİ, KÖLN CADDESİ ADINI ONAYLADI” 

Köln-İstanbul Kardeş Şehir Derneği Başkanı Walter Klut, bir milyondan fazla nüfusu olan Türk şehrinde caddenin yeniden adlandırılması için İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne başvuruda bulunduğu ve kasım ayında İstanbul Belediye Meclisi (İBB) başvuruyu onayladığı belirtti.
 
Diğer taraftan Köln'ün, dünya çapında 22 şehirle kardeş şehir olduğu belirtildi. Almanya'da, bir çok şehrin, Türkiye'deki bir çok il ve ilçelerle kardeş şehir ilişkileri devam ediyor.

Kaynak: Haber Merkezi