Birinci raundu kazanmanın maçın kazanıldığı anlamına gelmediğini herkes çok iyi biliyor.

Ancak birinci raunda ki performansın yüksek ve etkili olması, diğer rauntların kazınılması için büyük bir adımdır.

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Tıp Fakültesi Sağlık ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof.Dr. Şenay Özdolap Çoban, ikincisini düzenlediği basın toplantısında yeni tip korona virüsle (Covit-19) olan mücadeleyi anlattı. Basın toplantısına Rektör Prof.Dr. Mustafa Çufalı'da katıldı. Toplantıda Rektör Çufalı daha çok üniversitenin eğitim boyutuyla ilgili bilgiler verdi. Tabi ki eğitim bizim için önemli ama sağlık önce gelir ve o yüzden rektörün değil Şenay hocamızın açıklamalarını bugün değerlendireceğim. Şenay Özdolap slayt gösterisi eşliğinde grafikler sunarak bilgeler verdi. Covit-19'la mücadele başarısını grafiklerle süsledi.
Şenay Özdolap hem korona virüsle mücadele sürecinde yaptıkları çalışmaları anlatırken biz gazetecilerin sorularına da içtenlikle cevap verdi. Kovit-19'la savaşmak için 25 Şubat'tan itibaren hazır olduklarını söyledi. Hastalarımızdan numuneler alınarak kendi laboratuarında incelediklerini söyledi. sürecin çok zor olduğunu ancak kendilerini de mücadele için kararlı olduklarını kaydetti. 29 mart'tan itibaren Zonguldak ve Bartın illerinin testlerini yapmaya başladıklarını. 4 plazma bağışçımızdan 4 hastamız plazma tedavisi olduğunu 3 tanesinde başarılı olduklarını ifade etti.
Covid-19 ile mücadele sürecinin üniversite olarak başarıyla yönettiklerini belirten Şenay Özdolap, sadece korona virüsle mücadele değil diğer hastalıkların tedavisinde de başarılı olduklarını ve aksatmadan tedavi sürecini sürdürdüklerini kaydetti.
Özetle birinci raundu kazandıklarını söyledi
Ama diğer rauntların kazanılması içinde bu disiplini devam etmesi gerektiğini özellikle altını çizdi. Yeni tip korona virüsle karşı y,eni tip normal hayatın, yani kontrola bir hayatın devam edeceğini aksi takdirde ikinci dalganın kaçınılmaz olacağına dikkat çekti.Yani ikinci raunda nakavt olmamak için idmanlara devam etmeliyiz, Sıkı antreman yapmalıyız. Her an hazır olmalıyız. Yani sosyal mesafeye uymalıyız. maske takmalıyız, hijyen kurallarına uymalıyız.
Tabi ki hayat devam edecek
Tabi ki ekonomi devam edecek
Tabi ki üretim devam edecek
ama bunu için sağlık şart, sağlıklı olmak şart.

Sağlık Bakanı Fahretin Koca'nın da dediği gibi
"Bayramdan sonraki günler daha özgür olacak" 
tabi ki tedbirlere uyarsak, 

ÜNİVERSİTE HASTANELERİNİN SAĞLIK BAKANLIĞI'NDAN BEKLENTİLERİ VAR
Aynı toplantıda Türkiye genelinde bulunan üniversite hastanelerinin içinde bulunduğu mali kriz de soruldu.
Prof. Şenay Özdolap, çok açık bir şekilde söyledi. Üniversite hastaneleri sağlık bakanlığından iyilik bekliyor. Pandemi sürecinde çok büyük fedakarlıklar yapan Üniversite hastaneleri sanırım bu sağlık bakanlığının pozitif yaklaşımını fazlasıyla hak ettiler. Bülent Ecevit Üniversitesi tıp Fakültesi sağlık ev uygulama hastanesi pandemi sürecinde fedakarca tedavi sürecini yönetti, başarılı oldu. Sağlık Bakanlığı Üniversite hastanelerinin içinde bulunduğu açması gidermelidir. devamlı açık veren üniversite hastaneleri daha ne kadar dayanabilir ki.