Taciz iddiasıyla suçlana. Ereğli ilçesinin Gülüç belge Belediye Başkanı Gökhan Demirtaş AK Parti'den düzenlediği basın toplantısı ile bugün istifasını açıklamıştı.

AK Parti İl Başkanı Mustafa Çağlayan istifasını açıklayan Gülüç Belediye Başkanı Gökhan Demirtaş ile ilgili olarak "Başkanın istifasını Biz istedik" şeklinde konuştu.

Başkan Çağlayan konunun yargıda olduğunu ve yargının kararını vereceğini belirterek şunları ifade etti:

"Gülüç Belediye Başkanı bugün istifasını sundu arkadaşlar. Kamuoyuna da mal olmuş bir durum ortada. Artık konu tamamen savcılıkta adalettedir. Bizim bu konuyla ilgili söyleyebileceğimiz herhangi bir durum yok. Artık bunu savcılık kararını verecek. Yargılamanın sonucunda da netice ortaya çıkacak. Bizler Gökhan Bey ilgili kendisinden istifasını istedik. O da partiden istifa etmeyi tercih etti. Kendi kararı, kendi tercihidir.
Şimdi vatandaşımıza, halkımıza yansıyan bir durum söz konusu. Halkımızın da seçtiği, vatandaşın tercih ettiği bir belediye başkanı artık kararı da tabii ki vatandaşımız verecek. Bizler herkesin ama herkesin hukukunu korumakla mükellefiz. dedikoduyla söylemlerle iş yapan bir parti değiliz. Partimizin ilkeli duruşuyla karar alan Kurumsal kimliğinin içerisinde karar alan bir parti olduğumuz için bizim de böyle bir kararımız vardı. Kendisinden istifasını istedik. Kendisi de istifasını sundu. Bundan sonrası tamamen yargının işidir. Taraflar gidecekler. Yargılaması devam edecek. Mahkemelerimiz de Kararını verecektir. Bundan sonraki durum adalettedir"
 

Kaynak: Ercan Demir