Zonguldak son günlerde ikiye bölündü. Zonguldak'ın en büyük ilçesi olan Ereğli'nin il olması ile ilgili talepler özellikle Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık ve CHPli Zonguldak Milletvekilleri tarafından sık sık gündeme getirildi, konu hakkında etkinlikler de yapıldı.
İL OLABİLECEK İLÇELER NEYE GÖRE BELİRLENİYOR?
Kent merkezine en az 30 km uzaklıkta, nüfus yoğunluğu 100 binin üzerinde 67 ilçenin il olma potansiyelinin yüksek olduğu açıklandı.

67 İLÇE İL OLMAYA ADAY! İŞTE O İLÇELER
Yapılan son araştırmada kent merkezine en az 30 kilometre uzaklıkta, nüfusu 100 binin üzerinde olan 67 ilçenin il olma potansiyelinin yüksek olduğunun belirlendiğini açıkladı. 
Lüleburgaz, Çerkezköy, Silivri, Çorlu, Büyükçekmece, Tuzla, Kapaklı, Gebze, Çayırova, Darıca, Kdz. Ereğli, Bandırma, Mustafakemalpaşa, İnegöl, Tavşanlı, Edremit, Bergama, Soma, Aliağa, Akhisar, Salihli, Torbalı, Ödemiş, Nazilli, Alaşehir, Söke, Kuşadası, Milas, Bodrum, Fethiye, Serik, Manavgat, Alanya, Polatlı, Konya Ereğli, Erdemli, Silifke, Kozan, Kadirli, Ceyhan, Dörtyol, İskenderun, Kırıkhan, Arsuz, Reyhanlı, Elbistan, Kahta, Siverek, Viranşehir, Suruç, Ergani, Akçakale, Nizip, Bismil, Midyat, Nusaybin, Cizre, Silopi, Yüksekova, Erciş, Patnos, Doğubayazıt, Fatsa, Ünye, Erbaa, Bafra, Çarşamba.

(Haber Merkezi)

Editör: Oğulcan Öz