TTK ve özel kömür işletmelerinde çalışan maden işçilerinin dikkat çekici biçimde istirahat raporu almaları ve rapor alan işçilerin kaçak ocaklarda çalıştıklarının gözlenmesi, sözkonusu raporların tartışma konusu olmasına neden oluyor.

Zaman zaman Zonguldak'ta tartışılan yüksek sayılardaki istirahat raporlarının, gerçek sağlık sorunlarına dayanmayıp, işten kaçmak için alındığı yönündeki iddiaların İl Sağlık Müdürlüğü'nce araştırılıp soruşturulması isteniyor.

TTK ve özel kömür işletmelerinde çalışmakta olan bazı işçilerin sürekli rapor aldıkları, raporlu işçi sayısının mevcut işçi sayısı içinde ciddi bir oran oluşturduğu ve ciddi iş kayıplarına neden olduğu belirtiliyor.

Zonguldak İl Sağlık Müdürlüğü'nce yapılacak kapsamlı bir araştırma sonucunda, TTK ve özel kömür işletmelerinde çalışan işçilerin günlük istirahat raporu sayısı, hangi nedenlerle istirahat raporu aldıkları, raporların hangi doktorlar tarafından hangi sıklıkta verildiğinin incelenmesi bekleniyor.

Bazı doktorlar tarafından sürekil istirahat verilen maden işçilerinin, istirahat gerektirecek sağlık sorunları varsa, istirahatli oldukları günlerde kaçak maden ocaklarında nasıl çalıştıkları merak ediliyor.

HABER MERKEZİ

Editör: Oğulcan Öz