Tüm sorunları 9 günlüğüne halının altına süpürme zamanı …

Kimine 9 gün tatil 

Kimine 9 gün yalnızca dinlenme fırsatı

Kimine göre 9 günlük kısa bir KAÇIŞ MOLASI

 Unutmayın bayramdan sonra farklı bir ülkede olmayacağız ! 

Sorunları öteledik, o kadar …. 

Çözüm için bir şeyler konuşuldu ama sonuçları görmek için biraz beklemek gerek.

Bana göre bu bayram tam da ilaç gibi bir bayram oldu. 

Turizm epey canlandı. 

Tur şirketleri, otobüs firmaları, hava yolları hep böyle zamanlarda mutlu olur. 

Sahillerde “ buz içinde, BUZZZ gibi SOĞUKKK SUUUU” diye yırtınan çocuklar için de en iyi bayramdır böyle bayramlar. 

Badem satan gençler, dondurma tezgahlarında aklınca büyük şov yaptığını düşünen Maraşlı kardeşlerim, restoran önlerinde müşteri kovalayan garsonlar için bu bayram gibisi yoktur. 

 Ödemeleri yapamadığı için gece uykusu zehir olan küçük esnaf “ ALLAH …ALLAH”  der 9 gün boyunca …Bankalar kapalı. Alacaklılar mecburen bekleyecek bir dahi ki pazartesi gününü … Gerçi 9 gün sonrası için hiçbir çıkış planı yoktur o küçük esnaf arkadaşın ama 9 gün bu yahu boru mu !!! Ya piyango falan çıkar. Ya Mısır’da hiç tanımadığı bir yakın olmayan akrabadan miras kalır …. Umut; fakirin diyet ekmeği …. 

  İşadamları için de 9 gün şöyle kısa da olsa “ iş stresinden” kaçmak için büyük bir fırsattır. 

Yengeler AVM ler de çaplı markaların yeni ürünlerini test ederken beyler de AVM teras ta hem keyifle kahvesini yudumlar hem de elindeki lüks telefondan( yerli olanı henüz üretemediğimizden muhtemelen ya ABD ya Uzak Doğu üretimi bir telefondur) Dünyada olan bitene şöyle göz ucuyla bakmaya çalışacaktır. 

  Çocuklar için zaten her tatil günü bayramdır. Her bayram da tatil. Onlara ne 1 kurban hissesi 2 bin lira olmuş. Evde önüne ne konursa onu yiyecek ya da ver elini FAST FOOD mekanları. Nasılsa aile büyükleri bayram harçlığı adına( cimriler ve paraya tapanlar hariç) ceplere bir şeyler doldurdular. 

   Yollar daha 9 günlük tatil öncesinde yoğun olacağının sinyallerini veriyordu. Öyle aman sürücüler dikkat edin falan demeyeceğim. Maşallah herkes cin gibi, kim kime akıl verecek ! 

  Belki de uzun zaman sonra bunca krize rağmen anlamını anlayacağımız bir bayram olacak diye umut ederken yine eski bayramlar gibi bir yenisini yaşayacağız. 

  Eğer sorunları halının altına süpürmek yerine çözmeye uğraşmazsak bundan sonra ki bayramları hep birlikte “ aile kahvaltısı/ aile saadeti ve muhabbeti” olarak (mecburen) yaşayacağız. Küçük bir azınlık çıkabilecek o tatillere. Çok az kişi kurbanlık derdine düşecek. Evde markette alınan sentetik kokulu etleri yiyerek geçireceğiz sonraki bayramları ! 

   Elimde fırsat varken ben şimdiden hepinizin bayramını en samimi duygularla kutluyor, nice sağlıklı yarınlarda görüşebilme dileğimi tekrarlıyorum.